Leguma care absoarbe tot zahărul din corp! Reduce greutatea și crește vitalitatea

Fasolea, cea mai populară legumă, este foarte indicată în regimul diabeticilor, deoarece are un indice glicemic foarte scăzut. De asemenea, leguma se recomandă și persoanelor care vor să slăbească.

06 mart. 2023, 09:28
Leguma care absoarbe tot zahărul din corp!  Reduce greutatea și crește vitalitatea

Fasolea este leguma care este consumată de foarte mulți români, mai ales în perioada de post. Este o sursă importantă de fibre și proteine și are un indice glicemic scăzut și este recomandată celor care au diabet.

Citiți și: Rubarba, o legumă cu beneficii uimitoare! Tratează și ameliorează o mulțime de afecțiuni

Fasolea albă, leguma care îmbunătățește sănătatea

De asemenea, fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreția de insulină, potrivit floaredetei.ro

Leguma este foarte hrănitoare pentru organismul nostru și are o mulțime de beneficii.  Fasolea este unul dintre alimentele de bază și conține cele mai multe fibre. Ajută la îmbunătățirea colesterolului și la reducerea bolilor cardiovasculare.

Așadar, fasolea albă le este recomandată celor care au diabet de tip 2, deoarece ține sub control nivelurile de zaharuri din sânge și reduce riscul de infarct. Pe lângă lângă fibre, această legumă mai conține și calciu, fosfor, potasiu, magneziu, fier și acid folic.

Fasolea alba vă poate ajuta să slăbiți natural, deoarece este săracă în calorii și ține foamea sub control.  De exemplu, 150 de grame de fasole boabe fiartă conține între 200 și 300 de calorii, în funcție de soiul ei, Mai mult decât atât, studiile au arătat că cei care consumă o consumă, vor avea un risc mai mic de a dezvolta numeroase afecțiuni ale creierului, precum Alzhaimerul.

Pe lângă gustul plăcut, leguma elimină și toxinele din organism. Un alt sortiment de fasole extrem de benefic pentru sănătatea noastră, mai ales că previne apariția de cancer la colon sau la sân.

Citiți și: Cea mai gustoasă și simplă rețetă de icre de fasole. Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci