Cea mai bună rețetă de compot de prune! Potrivită pentru tine dacă vrei să te delectezi cu ceva delicios și dietetic

Dacă vrei să te pregătești corespunzător pentru iarnă, nu poate să lipsească de pe lista ta de preparate câteva borcane de compot de prune. În acest sens, avem cea mai bună rețetă. Este extrem de ușoară și te va asigura că pe parcursul sezonului rece te vei putea bucura de o gustare delicioasă.

30 aug. 2023, 18:14
Cea mai bună rețetă de compot de prune! Potrivită pentru tine dacă vrei să te delectezi cu ceva delicios și dietetic
Cea mai bună rețetă de compot de prune! Potrivită pentru tine dacă vrei o se te delectezi cu ceva delicios și dietetic

Prepararea acasă a compotului de prune este un proces simplu, oferind un gust minunat în perioada iernii, atunci când opțiunile pentru fructe și legume proaspete sunt limitate sau nu sunt la fel de savuroase. Iată cum poți realiza un compot delicios de prune, fără să utilizezi zahăr.

Citește și: Rețeta de plăcintă cu mere a lui Florin Dumitrescu. Ce ingredient special folosește celebrul bucătar „ca ea să fie perfectă”

Datorită aromei dulci naturale a prunelor coapte, este posibil să le conservi fără a adăuga zahăr. Pentru a realiza acest lucru, este recomandat să le speli în apă clocotită pentru câteva minute și apoi să le înfășori.

Această tehnică de conservare este practică deoarece compotul fără zahăr poate fi savurat atât de către cei mici, cât și de către persoanele care urmăresc o alimentație sănătoasă sau evită consumul de zahăr. În cazul în care este necesar, după deschiderea borcanului de compot, este posibil să adaugi zahăr sau înlocuitori de zahăr, în funcție de preferințe.

Ingrediente

Iată care sunt alimentele de care ai nevoie:

  • 2 kg prune (mai cărnoase),
  • 2 l de apă,
  • zeama de la o lămâie,
  • un baton de scorţişoară, d
  • ouă-trei cuişoare,
  • o steluţă de anason.

Mod de preparare

Speli prunele și le lași să se scurgă. Cureți și speli borcanele, apoi le lași să se scurgă și le sterilizezi în cuptor pentru câteva minute. Dacă dorești, poți combina apa cu zeama de lămâie și, opțional, mirodenii. Încălzești amestecul de apă și arome până când devine ușor călduț, apoi îndepărtezi mirodeniile. Așezi fructele în borcane, torni siropul obținut și fixezi capacele. Plasezi un prosop într-o cratiță, așezi borcanele în interior și adaugi apă în cratiță până când aceasta le acoperă parțial. Fierbi compotul la foc mic până când culorile prunelor se modifică. După fierbere, lași borcanele cu compot să se răcească înainte de a le depozita într-un loc răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.

Ce îndulcitori poți folosi

Ca și în cazul zahărului, fiecare pune dupa gustul lui și in funcție de cât de dulci sunt fructele folosite. Trebuie ținut cont, însă că îndulcitorii sunt de obicei mai dulci decât zaharul, prin urmare se foloșeste o cantitate mai mică. Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori tip ștevia sau green sugar, zaharina etc.

Citește și: Rețetă de ardei iuți la borcan fără fierbere, ca la mama acasă. Ingredientul secret care le dă gustul celor din cămara părintească