Cea mai delicioasă supă de urzici. Secretul care dă savoare preparatului

Unele dintre cel mai frecvent consumate mâncăruri primăvara sunt cele pe bază de urzici. Iar în Postul Paştelui, sunt şi mai bine-venite.

28 mart. 2023, 14:56
Cea mai delicioasă supă de urzici. Secretul care dă savoare preparatului

O supă de urzici nu ar trebui să lipsească de pe masa niciunui român primăvara. Se prepară foarte uşor şi este plină de vitamine şi de minerale. Singurul inconvenient în prepararea urzicilor îl reprezintă curăţarea lor, dar rezultatul final merită tot efortul. Urzicile au un gust unic şi pot fi utilizate într-o varietate de preparate culinare.

În cele ce urmează, îţi propunem o reţetă de supă de urzici gustoasă şi uşor de pregătit chiar şi de către cei care nu au veleităţi de bucătari.

Ingrediente necesare pentru delicioasa supă de urzici

  • 500 g urzici
  • 1 ceapă
  • 1 cartof
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare şi piper

Cum prepari supa de urzici

Începe prin a curăţa şi tăia ceapa și usturoiul. Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie şi căleşte ceapa timp de 2 până la 3 minute. Adaugă usturoiul, lasă-l să se călească 1-2 minute. Pune, apoi, urzicile bine spălate şi lasă-le să se înăbişe timp de 5 minute, amestecând continuu în ele. Trage tigaia de pe foc.

Citeste si Secretul celor mai gustoase sarmale de post. Cât timp trebuie lăsate, de fapt, la fiert. Reţeta de sarmale a măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Curăţă cartofii şi taie-i în cubuleţe mici, apoi fierbe-i într-o tigaie cu apă cu sare. După ce i-ai fiert, adaugă urzicile şi amestecă bine. Redu focul și lasă supa să fiarbă timp de 5-7 minute.

Ia oala de pe foc, lasă supa să se răcească puțin și apoi foloseşte un blender pentru a amesteca toate ingredientele până când obții o consistență cremoasă.

În final, adaugă sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust. Supa de urzici se serveşte caldă, iar cei care nu ţin post o pot îmbunătţi cu o lingură de smântână.

Beneficiile consumului de urzici

Urzica este o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice. Printre cele mai notabile efecte ale consumului de urzici se numără curăţarea sângelui şi reducerea semnificativă a riscului de AVC şi infarct. Totodată, urzica poate reduce tensiunea arteriala şi glicemia, mentinandu-le la un nivel stabil.

Această plantă are proprietatea unică de revitalizare şi aprovizionare, astfel că ajută organismul să facă faţă unor condiţii dificile furnizând multe dintre substanţele de bază necesare pentru sănătate şi vindecare.

Citeste si Rețete de post. Cum să faci cea mai bună prăjitură cu lămâie. Este perfectă în Postul Paștelui