Cea mai mare EXPLOZIE CONTROLATĂ din Europa: O clădire de 116 metri dispare în câteva secunde VIDEO

Un turn de 116 metri înălţime din Frankfurt a fost demolat duminică printr-o explozie controlată, anunţă EFE, precizând că acesta a fost cel mai înalt edificiu din Europa pus la pământ prin această metodă.

02 feb. 2014, 14:56
Cea mai mare EXPLOZIE CONTROLATĂ din Europa: O clădire de 116 metri dispare în câteva secunde VIDEO

Evenimentul din oraşul german a fost urmărit în direct de mii de persoane, iar mai multe canale de televiziune au realizat transmisiuni de la faţa locului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Tragedia din 11 septembrie 2001, din America, a fost un COMPLOT INTERN GALERIE FOTO

Pentru demolarea turnului AfE al Universităţii Goethe s-au folosit 950 de kg de explozibili. Specialişti au prevăzut ca partea superioară a clădirii să cadă spre sud, iar partea inferioară spre nord, dar acest lucru nu a putut fi observat de privitori din cauza imensului nor de praf produs de căderea celor 50.000 de tone de beton şi oţel ale turnului.

Citeşte şi Turcia: Explozie la o instalaţie de fabricare a rachetelor. Doi muncitori au fost grav răniţi

Turnul a fost inaugurat în 1972 şi a fost folosit de mai multe generaţii de studenţi, profesori şi cercetători ai Universităţii Goethe, care anul trecut şi-a inaugurat un nou campus. Pe locul clădirii demolate se vor construi alţi doi zgârie-nori, unul de 140 de metri şi altul de 100 de metri înălţime.