Organizația Mondială a Sănătății anunță că această specie omoară foarte multe persoane tot timpul și rănește altele în anumite regiuni ale lumii.
Nu este vorba de cel mai mortal animal care se plimbă prin junglă și care înoată adânc în ocean. De fapt, pericolul este mult mai aproape decât crezi. El este adesea în casa ta și nu te lasă să dormi. Înțepătura lui este foarte periculoasă deoarece transmite boli grave. Este vorba de țânțari, potrivit Uniland.
Chiar dacă pare absurd, țânțarul este pe lista celor mai mortale animale, chiar dacă nu este la fel de mare sau puternic ca ceilalți concurenți.
Pentru a face o comparație, rechinii ucid aproximativ zece oameni pe an, în timp ce nucile de cocos care cad ucid 150 de oameni. Așadar, dacă ceva ucide peste 1.000.000 de oameni anual, trebuie să fie cel mai periculos lucru din lume.
Ceea ce este și mai surprinzător este că rechinii și tigrii nici măcar nu se află pe lista primelor zece animale cele mai mortale.
Printre bolile pe care le transmit țânțarii se numără malaria, o infecție parazitară care se răspândește la oameni prin intermediul țânțarilor femele Anopheles. Conform Organizației Mondiale a Sănătății: „Malaria este o boală care pune viața în pericol, răspândită la oameni prin intermediul unor tipuri de țânțari. Se găsește mai ales în țările tropicale. Este prevenibilă și vindecabilă.”
Simptomele bolii pot varia de la ușoare la severe și, în multe cazuri, fatale, în special pentru copiii sub vârsta de cinci ani. Așadar, dacă vă aflați într-o țară cunoscută pentru țânțarii săi și începeți brusc să aveți febră, frisoane și dureri de cap, ar trebui să solicitați tratament înainte ca simptomele mortale de oboseală, confuzie, convulsii și dificultăți de respirație să înceapă. Surprinzător, pe listă, apare și hipopotamul. Acesta poate părea docil, dar este mortal. Pentru a da culoare acestui clasament, în el a fost inclus și omul, un animal evoluat.
Potrivit Ziare.com, aceasta este lista cu cele mai periculoase animale:
10. Hipopotam
Toată lumea iubește hipopotamii, dar sunt responsabili pentru aproximativ 500 de decese pe an.
9. Elefanți
Din păcate, elefanții ucid și ei aproximativ 500 de oameni pe an.
8. Crocodili de apă sărată
Crocodilii de apă sărată acumulează o mie de decese pe an, în timp ce urmăresc oamenii în apă.
7. Viermi rotunzi Ascaris
Viermii rotunzi Ascaris ucid 2.500 de oameni din cauza apei contaminate, care permite oamenilor să bea ouăle lor, care vor ecloza și vor repopula sistemul digestiv, provocând moartea.
6. Scorpioni
Scorpionii sunt responsabili pentru 2.600 de decese din cauza înțepăturilor lor veninoase.
5. Ploșnițe asasine
Ploșnițele asasine, numite pe bună dreptate, ucid 10.000 de oameni pe an după ce transmit boala Chagas.
4. Viperă cu solzi de fierăstrău
Această viperă este următoarea, deoarece ucide 138.000 de oameni în fiecare an datorită mușcăturii sale veninoase mortale.
3. Melci de apă dulce
Cine ar fi putut crede că melcii ucid 200.000 de oameni pe an după ce transmit viermi plați numiți trematode unor oameni neatenți?
2. Oamenii
În mod înfricoșător, oamenii sunt pe locul doi pe listă (chiar după țânțari), deoarece se pare că ucidem alți 431.000 de confrați anual, ceea ce este destul de înfricoșător de gândit.
1. Țânțari
Aceste mici insecte ucid 1.000.000 de oameni pe an infectându-i cu boli precum malaria.