Cea mai sigură maşină din lume. Nici o persoană nu a murit în Marea Britanie într-un accident cu acest model din 2004

Volvo este sinonim cu "siguranţă şi durabilitate", fiind unul dintre producătorii auto care au inovat încontinuu în acest domeniu, astfel că modelele fabricii au ajuns să fie considerate cele mai sigure din lume.

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 16:40
Cea mai sigură maşină din lume. Nici o persoană nu a murit în Marea Britanie într-un accident cu acest model din 2004

Compania a făcut o prioritate din siguranța șoferului și pasagerilor, în mașinile Volvo, încă de când a inventat centura de siguranță în 3 puncte, care, ulterior, a devenit standard pentru toate mașinile, scrie Promotor.

SUV-ul de familie Volvo XC90, lansat în anul 2002, și înlocuit cu un model din a doua generație în 2015, s-a dovedit a fi una dintre cele mai sigure mașini din toate timpurile.

Conform unor statistici efectuate în Anglia, nici un ocupant din Volvo XC90 nu a murit într-un accident în Marea Britanie. Cifrele oficiale ale accidentelor furnizate de poliție arată că nu au fost raportate decese ale șoferilor sau pasagerilor în accidente în care au fost implicate mașini Volvo XC90 de la începerea înregistrărilor, în 2004.

Actualul XC90 are un rating maxim de siguranță de cinci stele de la Euro NCAP, organizația independentă care testează protecția oferită de mașinile noi. Și când a fost evaluat modelul din prima generație, în 2003, acesta a primit tot cinci stele.

Compania Volvo a fost în permanență preocupată de dezvoltarea sistemelor de siguranță pasivă, iar acum folosește tehnologie modernă pentru a ajuta la evitarea producerii accidentelor. A fost printre primii producători autu care au inclus în standard frânarea automată de urgență pe toate noile sale mașini. Obiectiv celor de la Volvo este ca nimeni nu fie ucis sau rănit grav într-un nou Volvo.

Volvo a fost prima companie care a introdus sistemul de protecție împotriva impactului lateral (SIPS) în mașinile lor și au fost, de asemenea, principalul producător de mașini care a echipat mașinile cu airbaguri laterale. În 2017, SUV-ul Volvo XC90 a primit titlul de „Cea mai sigură mașină din lume” de către organizația americană IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).

Citeşte şi: O şoferiţă a făcut prăpăd în staţiunea Mamaia: distrus un sens giratoriu, după care s-a oprit într-un bloc