Cea mai simplă reţetă de slăbit. Mersul pe jos te scapă de kilogramele în plus fără să cheltui un leu

Pierderea în greutate este una dintre marile provocări pentru oamenii care vor să trăiască sănătos. Dacă dietele par uneori prea dificil de a fi puse în practică, e bine să ştiţi că mersul pe jos poate fi una dintre cele mai plăcute activităţi care vă ajută să scăpaţi de surplusul de kilograme fără un efort prea mare.

26 iun. 2022, 07:43
Cea mai simplă reţetă de slăbit. Mersul pe jos te scapă de kilogramele în plus fără să cheltui un leu
foto: Pixabay

Aşadar, cea mai simplă reţetă de slăbit poate fi pusă în practică cu ajutorul mersului pe jos. Această activitate aparent banală aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Tonifiază musculatura, contribuie la îmbunătăţirea generală a tonusului şi ajută la scăderea în greutate. Mai mult, mersul pe jos vine şi cu beneficiile aduse de aerul curat sau de conectarea cu natura.

Citeşte şi: Mihaela Bilic a dezvăluit dieta cu care slăbeşti 3 kilograme în 2 săptămâni

Cea mai simplă reţetă de slăbit cu ajutorul mersului pe jos. Dispozitivul care te ajută să-ţi monitorizezi efortul

Dacă v-aţi propus să slăbiţi mergând pe jos, trebuie să ţineţi cont de doi factori. Primul dintre acestia este greutatea corporală, iar al doilea este dat de ritmul în care mergi pe jos. Astfel, poţi pierde până la 400 de calorii după ce parcurgi şase kilometri, potrivit Cumsa.

Specialiştii în sănătate şi în sport recomandă să folosiţi un pedometru sau o brăţară specială care să vă numere paşii. Acest tip de dispozitiv este util pentru monitorizarea exerciţiilor fizice pe care le faceţi zilnic.

De exemplu, 2.000 de paşi înseamnă aproape 1,5 kilometri. Pedometrul ajută la monitorizarea numărului de paşi, a distanţei parcurse şi a numărului de calorii arse. Pentru ca rezultatele să fie vizibile, e indicat să vă îmbunătăţiţi performanţa de la o zi la alta. Pentru a scăpa de un kilogram în plus, ar trebui să ardeţi în jur de 3.500 de calorii.

Pentru început, e bine că începeţi cu distanţe scurte, iar treptat să puteţi ajunge la 10.000 de paşi. De aceea, ar fi indicat să renunţaţi la transportul în comun sau maşină spre locul de muncă. De asemenea, evitaţi pe cât posibil liftul şi urcaţi cât mai des pe scări.

Dacă vreţi să slăbiţi, puteţi începe prin a face două plimbări săptămânale, dar nu mai lungi de 40 de minute fiecare. Ulterior, adăugaţi câte 10-15 minute promenadei, însă este important să aveţi rezultate fără să simţiţi că obosiţi.

Mersul pe jos slăbeşte. Trucurile simple care ajută la eliminarea kilogramelor în plus

Pentru a vă indica misiunea, puteţi apela la o pereche de încălţăminte special concepută pentru mersul pe jos. O veţi găsi cel mai adesea în magazinele cu articole sportive.

De asemenea, mersul cu beţe ajută la ardere cu până la 20% mai multe calorii decât în lipsa acestor accesorii. De obicei, mersul cu beţe implică mai mulţi mulţi – pe lângă cei ai picioarelor, îi veţi implica pe cei ai braţelor şi ai spatelui. Această mişcare este recomandată mai ales pe teren accidentat, în excursiile la munte.

Citeşte şi: Trucul simplu care îţi face hainele pufoase şi parfumate. Ai nevoie de fierul de călcat şi un ingredient nebănuit