Cea mai spectaculoasă rețetă de paste de post! Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit trucul secret pentru un gust de 5 stele

Postul Crăciunului început, iar gospodinele caută variante prin care să mai diversifice meniul familie în această perioadă. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit o rețetă de paste perfectă pentru perioada postului. Se face rapid și e delicioasă.

18 nov. 2023, 08:45
Cea mai spectaculoasă rețetă de paste de post! Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit trucul secret pentru un gust de 5 stele
Cea mai spectaculoasă rețetă de paste de post! Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit trucul secret pentru un gust de 5 stele

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cea mai bună rețetă de paste de post. Începând cu data de 15 noiembrie, a început Postul Crăciunului, care se va încheia pe 24 decembrie. În acest interval, mulți români adoptă o dietă fără produse de origine animală.

Citește și: Rețeta minune a lui Cătălin Scărlătescu! Secretul celebrului bucătar pentru cele mai cremoase paste cu scoici și creveți

Desigur, mâncărurile tradiționale de post, cum ar fi varza sau fasolea, pot părea monotone, motiv pentru care căutăm alternative mai inedite. Pastele reprezintă o opțiune culinară mai rafinată, dar este posibil să pregătim rețete de paste în stil post, excluzând carne, brânză sau parmezan? Cătălin Scărlătescu, renumitul chef, ne propune o variantă interesantă: paste cu pesto de busuioc și rucola.

Celebrul bucătar recomandă pentru această rețetă paste scurte, precum penne, fusilli, rigatoni, etc.

Ingrediente

  • Paste scurte
  • Busuioc fresh
  • Rucola
  • Muguri de pin
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper

Aceste paste vor fi îmbibate cu arome proaspete, având în compoziție busuioc proaspăt, rucola, muguri de pin și indispensabilul ulei de măsline extravirgin, care conferă o savoare deosebită preparatului pastelor.

Este extrem de important să evitați achiziționarea sosului pesto gata făcut, deoarece acesta conține brânzeturi.

Modul de preparare presupune fierberea pastelor în apă cu sare, iar apoi busuiocul și rucola sunt mixate cu ulei de măsline până se obține un sos omogen. Separat, mugurii de pin sunt copti la cuptor. Jumătate dintre aceștia sunt adăugați în blender, iar cealaltă jumătate se presară peste paste.

La final, pastele fierte sunt amestecate într-un bol cu sosul pesto, rezultând o rețetă delicioasă, conform lui Cătălin Scărlătescu.

Citește și: Probleme în paradis. Doina Teodoru a dat cărțile pe față despre relația cu Cătălin Scărlătescu: „Ne vedem atât de rar încât dacă ne mai și certăm când ne vedem…”