Ceaiul alb, elixirul tineretii. Reduce riscul de cancer si poate inlocui cu succes cafeaua

Ai pofta de ceai? Opteaza pentru cel alb, cercetatorii de la Kingston University spun ca reduce riscul de cancer, artrita reumatoida si chiar incetineste procesul de imbatranire.

17 feb. 2022, 00:36
Ceaiul alb, elixirul tineretii. Reduce riscul de cancer si poate inlocui cu succes cafeaua

Datorita continutului bogat in antioxidanti si a potentialului de prevenire a procesului degenerativ la nivel celular, ceaiul alb s-a dovedit a fi un aliat redutabil in lupta cu unele forme de cancer si cu bolile cardiace.

In plus anumite substante din acest ceai protejeaza structurile proteice ale pielii, in special elastina si colagenul. Elastina este raspunzatoare cu mentinerea elasticitatatii naturale a tesuturilor, ceea ce ajuta plamanii, arterele, ligamentele si pielea sa functioneze.
Ceaiul-minune care are de 50 de ori mai multă vitamina C decât lămâia. Previne infarctul miocardic, are efect calmant și îți oferă o imunitate de fier!
De asemenea, contribuie la regenerarea celulara, grabind procesul de vindecare in caz de rani si mentine pielea ferma, nepermitandu-i sa atarne flasca. De cealalta parte, colagenul este o proteina ce se gaseste in tesuturile conjunctive si are un rol major in mentinerea sanatatii si aspectului pielii, fortifiind-o si dandu-i elasticitate.

Rezultatele testelor de laborator efectuate de oamenii de stiinta britanici arata ca ceaiul alb inhiba activitatea unor enzime din organism care distrug treptat elastina si colagenul, prevenind astfel aparitia ridurilor. Aceste enzime, alaturi de radicalii liberi, sunt asociate cu procesele inflamatorii si bolile aferente acestora, printre care artrita reumatoida si unele forme de cancer.

Citește și: Consumă ceai de ceapă ca să scapi de răceală și să-ți întărești sistemul imunitar! Remediul excelent de care sigur nu știai. Iată cum se prepară

Alte ceaiuri supuse testelor de catre cercetatori, care si-au dovedit din plin puterile in protejarea elastinei si colagenului din organism sunt, in ordinea rezultatelor, ceaiul din alga marina bruna (Fucus vesiculosus), extractul de turita sau lipicioasa (Galium aparine), ceaiul de trandafir, ceaiul verde, ceaiul de angelica, anason si rodie, scrie csid.ro.

Ceaiul alb: câtă cofeină conţine?

Ceaiul alb este una dintre cele mai populare băuturi, iar asta datorită proprietăţilor pe care le are în privinţa sănătăţii. Spre deosebire de ceaiul negru sau verde, care au o aromă mult mai intensă, ceaiul alb este cunoscut pentru un gust şi o aromă ceva mai delicate, mai slabe. Din acest motiv, multe persoane se întreabă dacă acesta conţine aceeaşi cantitate de cofeină ca celelalte tipuri de ceai.

Ceaiul alb conţine cofeină?

Ceaiul alb este o formă de ceai verde, aşadar conţine cofeină. Cu toate astea, experţii estimează că ceaiul alb conţine cu 15% mai puţină cofeină decât tradiţionalul ceai verde. Ceaiul alb conţine între 6 şi 55mg de cofeină per 250ml, iar asta depinde de numeroşi factori precum tipul de ceai, brandul (în funcţie de tehnicile de procesare se simt diferenţele), mărimea (se folosesc fie frunze întregi, fie mărunţite), temperatura (ceaiul preparat la o temperatură mai mare de 90 de grade creşte nivelul de cofeină), timpul (cu cât ată mai mult la infuzat, cu atât se extrage mai multă cofeină din frunze. Studiile arată că dacă ceaiul stă la infuzat peste 7-10 minute, creşte semnificativ conţinutul de cofeină).

  • Ceaiul alb conţine 6-55mg de cofeină/250ml
  • Ceaiul verde conţine 30-70mg de cofeină/250ml
  • Ceaiul negru conţine 47-90mg de cofeină/250ml
  • Cafeaua conţine 96mg de cofeină/250ml
  • Băuturile energizante conţin 164mg de cofeină/473ml
  • O doză de suc conţine 34mg de cofeină/354ml

Cu ce să înlocuieşti băuturile care conţin cofeină

Dacă îţi doreşti să consumi ceai alb, dar cu un conţinut redus de cofeină, asigură-te că îl laşi la infuzat între 1 şi 5 minute, la o temperatură de sub 90 de grade. De asemenea, poţi opta pentru ceaiul alb decofeinizat, iar acest lucru ar trebui să scrie pe cutia produsului pe care îl consumi. Chiar şi aşa, vor rămâne cantităţi mici de cofeină.