Ceaiul care se bea seara, înainte de culcare. Te vei trezi dimineaţa plin de energie

Exisaă mai multe băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Ca să ai parte de un somn odihnitor, un ceai de muşeţel sau unul de mentă sunt recomandate de medici.
Filip Stan
06 feb. 2022, 19:26
Ceaiul care se bea seara, înainte de culcare. Te vei trezi dimineaţa plin de energie

Ceaiul care se bea seara pentru un somn odihnitor este cel de muşeţel, dar le fel de bun este şi un suc natural de cireșe. Toate aceste băuturi îți vor oferi o seară liniștită și odihnitoare. Studiile au demonstrat că aceste băuturi sunt excelente pentru a avea parte de un somn odihnitor. Persoanele care se confruntă cu probleme din cauza lipsei de somn pot apela cu încredere la ele. Lipsa somnului poate afecta în mod vizibil sănătatea unei persoane, dar și abilitățile care te ajută să dai randament în activitățile de zi cu zi.

Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Secretul constă în cele trei căni băute înainte de mesele importante!

Deși multe persoane spun că nu ar trebui să consumi lichide înainte de culcare, acest lcuru nu este întotdeauna adevărat. Experții spun că anumite băuturi te pot ajuta să adormi mai ușor. Desigur, dacă nu vrei să te trezești de multe ori în timpul nopții, atunci este indicat să consumi aceste băuturi cu câteva ore înainte de a merge la culcare. Iată o listă de băuturi care te pot ajuta să adormi mai ușor.

Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuria ta. Începe dimineaţa cu el şi vei avea o sănătate de fier

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este consumat de milioane de persoane din întreaga lume. Acesta are multiple beneficii și oferă un boost sistemului tău imunitar. Mai mult, ceaiul de mușețel reduce inflamația și ajută la îmbunătățirea sănătății tenului tău. Mai multe studii au demonstrat că ceaiul de mușețel ajută la îmbunătățirea calității somnului. În plus, se crede că acest ceai are efecte calmante, fiind benefic pentru persoanele cu anxietate sau care suferă de insomnie. Mușețelul conține apigenină, un flavonoid. Flavonoizii sunt acei compuși chimici care dau petalelor de mușețel culoarea specifică și care sunt plini de antioxidanți ajutând corpul în lupta zilnică împotriva toxinelor.

Ceaiul de valeriană

Ceaiul de valeriană funcționează într-un mod similar cu cel de mușețel. Acesta este obținut din rădăcinile plantei de valeriană și ajută la relaxarea corpului. Conform publicației Healthline, ceaiul de valeriană ajută în tratarea insomniilor și îmbunătățește vizibil calitatea somnului.

Este recomandată chiar și pentru femeile care sunt la menopauză, în special atunci când suferă de insomnii. Deși există câteva studii care atestă faptul că ceaiul de valeriană îmbunătățește calitatea somnului, mai este nevoie de efectuarea anumitor cercetări înainte de a se stabili că acesta este benefic pentru consumul zilnic.

Ceaiul de mentă

Menta este extrem de versatilă și are o aromă puternică. Folosită într-o mulțime de băuturi, menta a fost pentru prima dată utilizată în medicina tradițională. Se crede că ceaiul de mentă are proprietăți antivirale și antimicrobiene. Menta poate ajuta de asemenea în cazul afecțiunilor gastrointestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, scrie Healthline.com.Ceaiul de mentă se prepară cu ușurință și poate fi consumat seara pentru a calma eventualele dureri de stomac, dar și pentru a te relaxa.Deși este un preparat sigur, el poate interacționa cu anumite medicamente pentru diferite afecțiuni. Astfel, dacă vă aflați sub un tratament anume, ar trebui să consultați medicul înainte de a începe consumul de ceai de mentă.

Sucul de cireșe

Cireșele sunt fructe excelente cu o aromă bogată. Nu sunt recomandate doar pentru gustul lor savuros, ci și pentru beneficiile asupra somnului. Cireșele sunt bogate în triptofan, un aminoacid benefic care te ajută să te relaxezi.

Un studiu realizat pe 20 de persoane a demonstrat că sucul de cireșe crește nivelul de melatonină, hormonul implicat în reglarea ritmului circadian. Studiul a fost realizat timp de mai multe săptămâni. Nutriționiștii spun că este suficientă o cană de suc de cireșe pe zi pentru ca o persoană să aibă parte de un somn odihnitor.

Citește și: Consumul excesiv de ceai verde poate avea riscuri majore. Care este cantitatea optimă de ceai pe care trebuie să o consumi zilnic ca să beneficiezi la maximum de proprietăţile acestei licori

Laptele cald

Multe organizații de renume recomandă consumarea unui pahar de lapte cald înainte de culcare. Acest lucru se întâmplă pentru că laptele conține triptofan. El crește nivelul de serotonină și ajută la relaxarea corpului. Nivelul crescut de serotonină poate duce rapid la creșterea nivelului de melatonină, hormonul somnului. Mai multe studii au demonstrat că laptele cald ajută la îmbunătățirea calității somnului și poate scădea mișcările din timpul acestuia. Dacă nu ești intolerantă la lactoză, această alegere ar putea fi ideală pentru tine. Un pahar de lapte cald înainte de culcare poate deveni un ritual de relaxare care să te ajute să te odihnești mai bine peste noapte.

Laptele de migdale

Laptele de migdalele se numără printre acele băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Migdalele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Laptele de migdale este cremos și poate fi un înlocuitor delicios pentru laptele de origine animală. Conform publicației Eat This, Not That, laptele de migdale poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Studiile au fost realizate pe 75 de persoane.

Ele au arătat o îmbunătățire a somnului după ce aceste persoane au consumat lapte de migdale pentru mai multe săptămâni. Un alt studiu realizat pe 442 de studenți a arătat că laptele de migdale a scăzut insomniile în rândul acestora cu 8.4 %. Participanții au fost rugați să consume un pahar cu lapte de migdale pentru două săptămâni. Cu toate că este benefic, persoanele care au alergie la migdale, ar trebui să evite consumul acestei băuturi.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Banii primiți pentru înmormântare. Suma acordată în acest an
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici