Ceaiul-miracol care poate să oprească procesul de îmbătrânire! O cană pe zi și pielea ta va arăta ca la Hollywood

Dacă ai început deja să te gândești la problema ridurilor și la îmbătrânire, ei bine trebuie să știi că există ceaiul-miracol care poate să te scape de această problemă. Pe lângă faptul că ajută la încetinirea acestui proces, acesta are și alte numeroase beneficii asupra organismului nostru.

20 nov. 2023, 17:51
Ceaiul-miracol care poate să oprească procesul de îmbătrânire! O cană pe zi și pielea ta va arăta ca la Hollywood
Ceaiul-miracol care poate să oprească procesul de îmbătrânire! O cană pe zi și pielea ta va arăta ca la Hollywood

Ceaiul-miracol care oprește procesul de îmbătrânire! Mai devreme sau mai târziu, în viața fiecărui om vine un moment în care gândul la îmbătrânire devine stresant, iar goana după soluții este o realitate pe care o trăim. Apariția ridurilor și a primelor fire de păr alb sunt o bornă importantă în viața oamenilor, care poate să creeze foarte multă panică.

Citește și: Ceaiul de pătrunjel te ajută să slăbești cinci kilograme într-o singură săptămână

În „lupta” cu bătrânețea există mai mulți aliați, de la operațiile și intervențiile estetice, până la stilul de viață, mâncare pe care o consumăm, dar și ceea ce bem. Ceaiul poate fi o variantă foarte bună, atunci când ne dorim să „mai tragem puțin de timp”, iar ceaiul de salvie se dovește a fi o „armă” puternică în această luptă.

Este foarte important de știut că acesta are nenumărate alte proprietăți benefice pentru corpul nostru. Ceaiul de salvie conține o diversitate de compuși vegetali puternici, iar antioxidanții prezenți în acesta acționează pentru a neutraliza radicalii liberi, compuși dăunători care, în cantități crescute în organism, pot contribui la apariția unor boli cronice, precum diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Pe lângă antioxidanți, ceaiul de salvie este remarcabil de bogat în acid rozmarinic, salviatanin și acizi fenolici. Studiile de laborator au demonstrat că acidul rozmarinic aduce numeroase beneficii sănătății, inclusiv reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge. Inflamația, în cantități excesive, poate contribui la creșterea riscului de îmbolnăvire, așadar capacitatea acidului rozmarinic de a contracara acest fenomen este semnificativă.

În plus, ceaiul de salvie furnizează o cantitate considerabilă de vitamina K, esențială pentru menținerea sănătății oaselor, circulației sanguine și coagulării corecte a sângelui.

Alți compuși benefici din ceaiul de salvie includ carnosol și camforul. Într-un studiu efectuat pe șoareci, extractul de salvie a demonstrat capacitatea de a crește semnificativ nivelul compușilor antiinflamatori în circulația sanguină, în timp ce a redus nivelul compușilor inflamatori. Efectele antiinflamatorii și antioxidante ale ceaiului de salvie par să fie responsabile pentru numeroasele sale beneficii potențiale pentru sănătate.

Studiu recent a arătat că ceaiul de salvie poate regla nivelul de estrogen. Din acest motiv, licoarea poate constitui un aliat eficient în a combate procesul de îmbătrânire. Mai mult infuzia cu această plantă ajută și la reglarea fluxului menstrual.

Cu toate acestea, ceaiul de salvie nu este recomandat femeilor însărcinate. Infuzia cu salvie poate fi aplicată inclusiv pe piele sau pe păr, oferind în ambele cazuri o strălucire aparte. De asemenea, acest ceai poate regla și producția de sebum.

Citește și: Cum se prepară corect ceaiul și cafeaua. Mihaela Bilic: „O să fiți surprinși, avem doar beneficii dacă consumăm zilnic 2-3 cești de cafea”