Nicolae Ceauşescu trăia precum Suleyman Magnificul. Robinete poleite cu aur, piscină şi seră exotică

Tablouri de Grigorescu, accesorii poleite cu aur, pereţi îmbrăcaţi în mătase fină, oglinzi din cristal de Murano, şi sere exotice. În mijlocul acestui decor de lux trăiau Nicolae şi Elena Ceuşescu. Atunci când venea vorba de modă şi mâncare, familiei dictatoriale nu îi lipsea absolut nimic, cei doi aveau lucruri la care românii de rând nici măcar nu îndrăzneau să viseze. Pentru tot acest lux familia Ceauşescu nu a scos niciodată vreun leu din buzunarul propriu, totul era cumpărat din banii statului.

21 feb. 2014, 13:00

Nicolae Ceauşescu avea un loc în care nu primea niciodată pe nimeni: casa familiei sale din cartierul Primăverii, informează România TV. O vilă construită după indicaţiile sale, care era dotată cu cele mai scumpe şi luxoase piese de mobilier, dar şi o seră cu plante exotice, piscină şi un întreg complex de îngrijire şi relaxare.

Dormitoarele familiei Ceauşescu erau demne de adevăratele palate regale. Până şi robinetele din baie erau poleite cu aur.

La etajul vilei în care trăiau liniştiţi, dictatorii şi-au amenajat o seră exotică, în care se regăsesc palmieri, ficuşi, mandarini, dar şi o fântână arteziană.

Citeşte şi Familia Ceauşescu a deturnat de la statul român sute de milioane de lei. Pe ce au risipit banii VIDEO

În interiorul vilei, familia dictatorială şi-a construit un adevărat complex SPA, cu saună, solar, băi scoţiene şi o piscină asemeni unui bazin olimpic. Gusturile în materie de automobile erau la fel de sofisticate. Ceauşescu nu se plimba cu Dacia, pe care o denumise, conform generalului Pacepa, „maşina pentru idioţi”. Un Mercedes-Benz 600 Pullman Presidential şi un Buick Electra, primit de la Richard Nixon în 1975, erau preferatele dictatorului.

Când avea drumuri mai lungi în ţară, Nicolae Ceauşescu lua trenul. Unul de lux , cu mochete, lambriuri lucrate manual, grupuri sanitare cu bideuri şi căzi, mătase pe pereţi şi nu în ultimul rând aer condiţionat.

Citeşte şi Nicolae Ceauşescu şi somnul de frumuseţe. Lucruri INEDITE din viaţa dictatorului

Şi din punct de vedere culinar, gusturile cuplul dictatorial erau dintre cele mai rafinate. Aveau parte de mâncare produsă în România, adusă direct de la Gospodăria de partid, dar preferau de multe ori şi mâncarea exotică. Oamenii de încredere ai familiei le cumpărau fructe exotice şi icre negre special pentru petrecerile pe care le organizau.

Şi la capitolul vestimentaţie, familia Ceuşescu îşi alegea tot ce era mai bun. Hainele purtate atât de Nicolae şi Elena Ceauşescu cât şi de cei trei copiii ai dictatorilor erau cumpărate de la marile case de modă ale lumii.

Citeşte şi Jumătate dintre români îl consideră pe Ceauşescu un personaj politic cu rol pozitiv în istoria ţării

Nicolae şi Elena Ceauşescu nu aveau nicio proprietate şi niciun bun pe numele lor. Cu toate acestea, liderii comunişti au cheltuit, în anii în care au fost la putere, peste 210 milioane de lei, bani deturnaţi de la statul român.