Bărbat săltat de poliţişti de la înmormântarea consilierului împuşcat pe câmp

Durere mare în comuna Răzvad, din judeţul Dâmboviţa. Rudele şi apropiaţii consilierului Gheorghe Ifrim şi ai ajutorul lui, Ion Neagoe, i-au condus duminică pe ultimul drum. În continuare localnicii sunt socaţi de cele întâmplate şi sunt speriaţi. Între timp, anchetatorii îi caută pe cei care au comis crimele. Între timp, posesori de arme de vânătoare din județul Dâmbovița sunt audiați de polițiști, în cadrul anchetei celor doi bărbați împușcați mortal pe un câmp din apropierea municipiului Târgoviște. La audieri a fost adus și un bărbat care a participat la înmormântarea unuia dintre bărbații împușcați.

RomaniaTV.net
29 oct. 2017, 13:09
Bărbat săltat de poliţişti de la înmormântarea consilierului împuşcat pe câmp

Anchetatorii caută să pună mâna pe individul care i-a executat pe Gheorghe Ifrim şi pe ajutorul lui, Ion Neagoe, pe câmpul de la marginea oraşului Târgovişte. Zeci de vânători din Târgoviște și zonele limitrofe au fost convocați de către polițiști pentru a fi amprentați și a li se preleva probe ADN.

Astăzi, la înmormântarea fostului consilier Gheorghe Ifrim, un bărbat de 50 de ani, din Răzvad, a fost ridicat şi condus la audieri, de către oamenii legii care anchetează cazul. Potrivit România TV, este vorba de fiul prietenului cu care consilierul a stat de vorbă înainte să moară. A fost dus la audieri în calitate de martor.

Anchetatorii au declarat că cercul de suspecți este foarte mare. „Există un cerc foarte mare de bănuiți, pentru că este vorba de o armă, este vorba despre cei care dețin legal arme. Sunt luați în calcul și cei care sunt deținători nelegali de arme. Și e un cerc foarte mare de bănuiți”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei.

În primele declarații publice, anchetatorii au susținut că este mai probabilă varianta omorului, dar nu sunt excluse și alte piste. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi în urma unui conflict spontan, nefiind vorba de o „execuţie în stil mafiot”.

„Nu e execuţie în stil mafiot. Este vorba de un conflict spontan. Cei doi erau pe câmp, la cules de varză. Au fost şi în dimineaţa respectivă, au cules şi au dus-o soţiei consilierului, la piaţă, să o vândă. S-au întors să mai culeagă. Consilierul a auzit un foc de armă şi s-a dus să vadă cine braconează, el fiind vânător pe fondul respectiv şi de aici s-a iscat scandalul. Suntem siguri şi că e vorba de un braconier care vâna păsări mici, asta având în vedere mărimea alicelor găsite în victimele împuşcate”, a declarat Mihai Dincă.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor calificat, faptă pedepsită cu până la 25 de ani de închisoare.

Un cosilier local de la UNPR şi un angajat al lui au fost împuşcaţi mortal. Trupurile celor doi au fost găsite pe câmp, lângă Târgovişte. Autopsiile arată că cei doi au fost ciuruiţi. Medicii legişti au găsit multiple fracturi și alte leziuni.

Scenele şocante s-au petrecut în localitatea Nisipuri de lângă Târgovişte. Un trecător a văzut trupurile neînsufleţite şi a alertat de îndată autorităţile. Unul dintre bărbaţi a fost împuşcat în cap şi abdomen, iar celălalt în spate, cu o puşcă de vânătoare.