Cei mai buni antioxidanţi pentru sănătatea întregii familii

Încă de la cele mai fragede vârste, copiii trebuie învăţaţi să consume alimente naturale, care conţin vitamine. Antioxidanţii din acestea le vor veni de hac radicalilor liberi care fac atât de rău organismului, slăbind sistemul imunitar şi invitând, practic, microbii, viruşii, bolile să se instaleze în corp. Aşa că, înainte de a le da copiilor o bomboană, gândiţi-vă dacă nu ar fi mai bine să-i daţi o piersică, un kiwi sau fructe de pădure.

RomaniaTV.net
20 mai 2012, 06:33
Cei mai buni antioxidanţi pentru sănătatea întregii familii

Iată care sunt cei mai buni antioxidanţi de care corpul are nevoie, în ce alimente îi găsim, conform specialiştilor thenibble.com. Evident că ei sunt la fel de benefici şi pentru părinţi, nu doar pentru copii, însă copiii vor consuma cu atât mai mult alimentele pe care le văd în hrana zilnică a părinţilor lor.

1. Beta-carotenul are un rol deosebit în prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi şi „dizolvarea” substanţelor canceroase provenite din mediul extern. De asemenea joacă un rol important în combaterea aterosclerozei, deoarece impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) reducând riscul apariţiei acestei boli şi în consecinţă al producerii infarctului miocardic.

2. Vitamina C este binecunoscuta pentru efectele sale: mareste rezistenta vaselor sangvine, intervine in buna functionare a tesuturilor si a diferitelor organe, are rol de reglare a glicemiei si colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism, are actiune antialergica, are rol de laxative natural, mareste gradul de absorbtie a fierului organic.

Le puteti administra copiilor vitamina C prin consumarea de broccoli, ardei, kiwi, fructe de padure, rosii si citrice.

3. Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanti care ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului. Vitamina E are efect diuretic si hipotensiv, intareste si protejeaza inima, limiteaza producerea de colesterol, amelioreaza ritmul de dezvoltare a organelor genitale la pubertate, intervine in caz de tulburari de crestere la copii.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro