Un bărbat de la o primărie din Alba, depistat pozitiv cu coronavirus. Este al cincilea caz din judeţ

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, originar din Iaşi, dar în prezent aflat într-o relaţie contractuală cu Primăria Oraşului Zlatna, a fost testat pozitiv, marţi, cu coronavirus, acesta fiind cel de-al cincilea caz de acest gen înregistrat în judeţul Alba, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 20:20
Un bărbat de la o primărie din Alba, depistat pozitiv cu coronavirus. Este al cincilea caz din judeţ

„Un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost adus, în cursul zilei de 30 martie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce la domiciliul său a prezentat febră şi frisoane. Acesta este internat în cadrul secţiei de Boli infecţioase, singur într-un salon special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Potrivit rezultatului testării, din data de 31.03.2020, bărbatul este infectat cu noul coronavirus”, se menţionează într-un comunicat transmis, marţi seara, de către Biroul de Presă al SJU Alba Iulia.

Citeşte şi: Încă două decese în România, marţi seară. Bilanţul deceselor a ajuns la 82

Conform anchetei epidemiologice, pacientul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală, menţionează sursa citată.

„În prezent, starea sa generală de sănătate este bună, pacientul fiind afebril şi sub atenta supraveghere a cadrelor medicale”, transmite SJU Alba Iulia.

Potrivit autorităţilor din Zlatna, după testarea pozitivă a bărbatului, angajat ca personal contractual, au intrat în carantină la baza sportivă din oraş colegii săi de birou, în număr de şapte, precum şi alte persoane care au fost în contact cu acesta. Printre contacţi se află şi primarul Silviu Ponoran, care a avut mai multe şedinţe săptămâna trecută cu bărbatul confirmat marţi cu coronavirus.

Citeşte şi: COVID-19 la Spitalul Militar Bucureşti. Şapte cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

De asemenea, soţia bărbatului, care locuia împreună cu acesta la hotelul din localitate, va fi testată.

Acesta este al patrulea caz de COVID-19 internat la spitalul din Alba Iulia. Aici se mai află internaţi încă doi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. O femeie de 36 de ani, primul caz din Alba, a fost externată luni, după ce s-a vindecat.

Un alt caz este cel al unei femei care a fost testată pozitiv, dar aceasta nu a fost spitalizată, fiind asimptomatică.