Cel mai bogat aliment în potasiu. OMS recomandă să fie consumat de 2 ori pe săptămână. Nu, nu este vorba despre banane

Cel mai bogat aliment în potasiu. Organizația Mondială a Sănătății a dezvăluit ce aliment conține mai mult potasiu decât bananele. Este vorba despre un pește, considerat ideal pentru diabetici și cardiaci.

17 ian. 2024, 13:19
Cel mai bogat aliment în potasiu. OMS recomandă să fie consumat de 2 ori pe săptămână. Nu, nu este vorba despre banane
Cel mai bogat aliment în potasiu

Cel mai bogat aliment în potasiu. Somonul, macroul, tonul sau sardinele sunt pești cu conținut ridicat de grăsimi, recunoscuți pentru faptul că sunt bogați în Omega-3 și acizi grași, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), care au numeroase beneficii pentru sănătate.

De pildă, acești nutrițienții au un rol principal în menținerea sănătății cardiovasculare. Contribuie, de asemenea, la reducerea nivelului de trigliceride în sânge, scăderea tensiunii arteriale și previne bolile de inimă.

Citește și: Fructul care ține psihiatrul la distanță. Neapărat trebuie consumat o dată pe zi. Mihaela Bilic: „Și nu, nu îngrașă”

Cel mai bogat aliment în potasiu

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul acestui tip de pește de măcar două ori pe săptămână. Sugestia este făcută pe baza beneficiilor pe care le are pentru sănătate, cu accent pe conținutul de Omega-3.

În plus, macroul, cunoscut sub numele de Scomber scombrus, pe care mulți români îl consideră deja,este un pește ce oferă mai multe beneficii pentru organismul uman.

Mai multe de atât, este o sursă mai mare de potasiu decât bananele, aliment pe care majoritatea oamenilor îl consumă pentru acest mineral. Potasiul este o parte valoroasă în menținerea echilibrului corespunzător al fluidelor în organism.

Totodată, are rol în reglarea tensiunii arteriale și asigurarea funcționării corespunzătoare a mușchilor, notează dcnews.ro. Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN) a dezvăluit că o porție de 100 de grame de macrou furnizează 432 de grame de potasiu.

Astfel că, porția depășește conținutul de  370 de grame care există în banane. Specialiștii au explicat că acizii grași și omega-3 contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a creierului.

Studiile au confirmat că cei care consumă regulat pește gras, inclusiv macrou, prezintă un risc mai redus de declin cognitiv. Pe de altă parte, acest aliment mai conține seleniu și fosfor.