Cel mai bogat sindicalist din România. Îi face concurență guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Cu un venit lunar de 13.600 de euro, un sindicalist din România îi face concurență guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a fost remunerat pentru această funcție cu circa 17.000 de euro, și președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, care a avut un venit lunar de 16.000 de euro.

18 iul. 2023, 12:09
Cel mai bogat sindicalist din România. Îi face concurență guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Leonard Bărăscu a reușit să fie sindicalistul cu cele mai mari venituri din România. Conduce una dintre cele mai mari confederații sindicale din România, CNSLR-Frăția, dar și Federația Sindicală Sanitas, organizație care reunește circa 20.000 de salariați din sistemul de asistență socială.

Potrivit declarației sale de avere, anul trecut Leonard Bărăscu a încasat 201.076 de lei de la CNSLR-Frăția, unde este președinte. Ceva mai mult, 212.007 lei, a primit însă de la Federația Sindicală Sanitas, unde este tot președinte.

Citește și: FOTO: Șeful sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi, s-a căsătorit. Serghei Mizil, printre invitații de la cununia civilă

Cel mai mare venit, de 275.399 lei, i l-a asigurat funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății de turism SIND Tour Trading SRL, care aparține sindicatelor, potrivit jurnalul.ro.

De asemenea, tot din zona de turism liderul de sindicat a mai încasat 87.550 de lei, de la societatea EDU SIND Tour, unde a fost administrator. El a mai primit 74.800 de lei de la Fundația Institutul de Educație și Științe Sindicale, un pui al CNSLR-Frăția unde a fost tot președinte. De remarcat că cele două societăți de turism și fundația au sediul la aceeași adresă din București unde are sediul și CNSLR-Frăția.

Citește și: Mesajul „Domnului Trandafir” către sindicaliştii care negociază cu Guvernul: „Redaţi-ne demnitatea! Mă/vă întreb dacă e drept ca eu să primesc, după peste 30 de ani de muncă, un salariu mai mic decât al unui fost elev”

Cel mai mic venit trecut în declarația de avere este de la un IFN – CAR Sanitar -, unde a fost tot președinte, calitate remunerată cu 6.435 de lei.

În total, organizațiile sindicale și activitățile asociate acestora i-au asigurat lui Leonard Bărăscu venituri de 814.772 de lei, echivalentul a circa 164.000 de euro, adică 13.600 de euro lunar. Veniturile sale au înregistrat anul trecut o creștere consistentă comparativ cu anul 2021, când ele au fost de 706.000 de lei, echivalentul a circa 58.000 de euro, adică 11.700 euro pe lună.