Cel mai bun tonic pentru ficat

Dacă încă nu ai inclus oțetul de orez în alimentație, îți lipsește un ingredient fără calorii, care este foarte aromat și oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

RomaniaTV.net
06 mart. 2018, 09:46
Cel mai bun tonic pentru ficat

Oțetul de orez este un produs derivat din orezul fermentat, popular în principal în țări asiatice precum Coreea, Vietnam, Japonia și China. În timp ce fiecare dintre aceste țări are versiuni puțin diferite de oțet de orez, componentele de bază sunt aceleași. În special, oțetul fabricat în Asia este mai puțin acid decât cel din alte țări ale lumii, motiv pentru care este mai des folosit în bucătărie.

Datorită structurii chimice unice, oțetul de orez este utilizat în multe mâncăruri, aplicații medicinale și chiar produse de curățat. Furnizarea bogată de ingrediente active și compuși potențial beneficii îl face un excelent adaos la orice regim alimentar sănătos. În plus, oțetul de orez este cunoscut pentru că scoate în evidență aroma naturală a anumitor alimente în felurile de mâncare, adică este adesea adăugat ca o completare culinară la masă.

Beneficiile oțetului de orez:

Deși majoritatea oamenilor se gândesc la oțetul de orez exclusiv din punct de vedere al gătitului, oferă și o serie de beneficii pentru sănătate, cum sunt stimularea imunității, reglarea tensiunii arteriale, prevenirea infecțiilor și detoxificarea organismului, printre altele.

Previne afecțiunile dermatologice

Acest oțet poate fi aplicat direct pe piele, în special când este amestecat cu ulei esențial de arbori de ceai. Acționează ca un astringent, redând tegumentului fermitatea și prevenind anumite infecții, în timp ce îi redă strălucirea.

Întărește sistemul imunitar

Oțetul de orez este sursă importantă de aminoacizii, care au capacitatea de-a întări sistemul imunitar și de-a reduce activitatea radicalilor liberi.

Previne problemele cardiovasculare

Cercetările recente au arătat că oțetul de orez poate încetini depunerea colesterolului pe peretele arterelor și vaselor de sânge, prevenind afecțiuni precum ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebrale.

Îmbunătățește digestia

Unul dintre ingredientele active, cum este acidul acetic, prezent în oțetul de orez, este capabil să atenueze inflamația din intestin, stimulând în același timp mișcarea peristaltică și tranzitul intestinal.

Citeşte şi Descoperă condimente care îţi stimulează sistemul imunitar

Acționează ca un tonic

Timp de secole, oțetul de orez a fost folosit în Japonia ca tonic pentru ficat. Se crede că stimulează funcția detoxifiantă a acestui organ și îmbunătățește funcționarea normală a sarcinilor ficatului.

Îmbunătățește nivelul de energie

Aminoacizii și alte ingrediente active prezente în oțetul de orez ajută organismul să lupte împotriva oboselii și oferă un stimul metabolismului. Folosind acest oțet în salata pe care o mănânci la prânz, vei oferi un stimul energiei de care ai nevoie pentru după-amiază.

Beneficiile oțetului din nucă de cocos