Cel mai ieftin medicament: Râsul. Află-i efectele binefăcătoare asupra sănătăţii

Antistres, analgezic, anticancer, bun pentru inimă şi pentru siluetă: râsul are proprietăţi nebănuite. Suntem sigure că nici prin cap nu-ţi trecea că râsul este un adevărat medicament, dar şi un veritabil tratament de infrumuseţare.

RomaniaTV.net
06 nov. 2013, 08:59
Cel mai ieftin medicament: Râsul. Află-i efectele binefăcătoare asupra sănătăţii

Descopera efectele binefacatoare ale rasului asupra sanatatii:

1. Te ajuta sa slabesti

Se pare ca 10-15 minute de ras pe zi te fac sa consumi pana la 40 calorii, adica 2 kg pe an. Rasul impiedica si stocarea caloriilor.

2. Este bun pentru inima

Rasul reduce riscul de boli cardiovasculare (infarct) deoarece actioneaza ca o bariera impotriva stresului si amelioreaza activitatea arterelor. El favorizeaza dilatarea arterelor, deci inima va fi mai oxigenata si va functiona mai bine.

Citeşte şi GÂDILATUL poate fi PERICULOS pentru sănătate. Vezi de ce oamenii bolnavi nu trebuie gâdilaţi

3. Analgezic

Rasul favorizeaza producerea de endorfine, reducand astfel senzatia de durere. Efectele sale sunt comparabile cu cele ale opiaceelor (morfina).

4. Creste imunitatea

Rasul regulat este foarte benefic pentru sanatate deoarece ne protejeaza de boli. El mareste considerabil producerea de imunoglobulina A in glandele salivare, o proteina esentiala pentru sistemul imunitar.

5. Virtuti anticolesterol

Ai nivelul de colesterol bun (HDL) prea scazut? Rasul poate ameliora situatia! Este demonstrat stiintific! Colesterolul bun favorizeaza eliminarea depozitelor lipidice din artere, prevenind astfel riscurile de boli cardiovasculare.

Citeşte şi Mituri neadevărate despre colesterol

6. Antistres

Rasul favorizeaza destinderea deoarece diminueaza producerea de hormoni ai stresului (catecolamine). In plus, atunci cand razi, iti contracti diafragma, fapt care maseaza organele interne si duce la relaxare totala.

Descoperă şi alte efecte binefăcătoare ale râsului pe Ele.ro.