Cel mai ieftin test pentru COVID primeşte aprobare în SUA. Costă cât o pizza şi în 15 minute afli dacă ai coronavirus

Cel mai ieftin test rapid pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus a fost aprobat miercuri de Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentului si alimentatiei (FDA) din Statele Unite. Testul creat de laboratoarele Abbot costă doar 5 dolari şi are dimensiunea unui card bancar, scrie Forbes.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 05:46
Cel mai ieftin test pentru COVID primeşte aprobare în SUA. Costă cât o pizza şi în 15 minute afli dacă ai coronavirus

Aprobarea noului tip de test vine în contextul în care Statele Unite au raportat joi peste 5,8 milioane de infectări cu noul coronavirus şi 179.714 de decese, conform datelor Universităţii Johns Hopkins.

Abbott Laboratories vrea să livreze zeci de milioane de teste în luna septembrie şi să crească producţia până la 50 de milioane de teste în octombrie, conform Forbes.

Testul are dimensiunea unui card bancar şi poate fi realizat de medici, asistente sau chiar de farmacişti. Oamenii care-l fac pot afla în 15 minute dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Noul test se numeşte BinaxNOW COVID-19 Ag Card şi, potrivit producătorilor, ar trebui realizat în decurs de şapte zile de la depistarea primelor simptome de coronavirus.

Vaccin coronavirus. Moderna anunţă că reacţia imunitară a persoanelor vârstnice este similară cu cea a tinerilor

Probele sunt recoltate din nas de un cadru medical cu ajutorul unui beţişor cu tampon de vată şi apoi sunt introdus în testul de dimensiunea unui card. Specialiştii Abbott spun că nu este nevoie de alte echipamente externe pentru a obţine rezultatul.

Odată cu testul rapid, Abbott Laboratories a lansat aplicaţia gratuită NAVICA, disponibilă pe iPhone şi pe sistemele de operare Android, cu ajutorul căreia oamenii testaţi negativ vor putea prezenta pe telefon un „certificat de sănătate digital cu caracter temporar” ce conţine data ultimei testări pentru coronavirus.

Elevii din Italia se reîntorc la şcoală. Directorii răspund penal pentru copiii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Unii dintre specialiştii din domeniul sănătăţii au precizat că testele rapide, produse pe scară largă la un preţ redus, pot deveni cea mai bună soluţie pentru depistarea persoanelor infectate şi pentru diminuarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Numeroşi experţi, precum dr. Anthony Fauci, directorul Institutului de Boli Infecţioase din SUA şi consilierul de la Casa Albă pentru coronavirus, au cerut testarea în masă încă din luna aprilie, însă până şi cele mai mari laboratoare au întâmpinat dificultăţi de a face faţă cererii.

Cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus FOTO