Cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus FOTO

Beatrice Mahler, şefa Spitalului Marius Nasta, explică cum sunt afectați plămânii unui bolnav de coronavirus. Aceasta încearcă astfel să convingă tinerii despre periculozitatea COVID, ”ceea ce recunosc că nu am reușit”. 

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 13:06

Beatrice Mahler consideră că autoritățile trebuie să găsească soluții de convingere a tinerilor care încă nu cred în periculozitatea COVID-19 și nu respectă regulile.

„Probabil că tinerii au nevoie de o altă abordare pe care noi încă nu am reușit să o găsim, astfel încât ei să vină alături de noi în această echipă de persoane care luptă. Trebuie neapărat să găsim o soluție să îi capacităm, să ne ajute. 

Mi-aș dori ca tinerii să înțeleagă că trebuie să facem o echipă în această luptă. Pentru că altfel, fără ajutorul lor, nu vom reuși să găsim soluții” , a spus Beatrice Mahler pentru Libertatea.

Medicul Beatrice Mahler a explicat de ce nu mai poate să respire un bolnav de coronavirus în stare gravă.

(w500) Plămânul

„La persoanele sănătoase, aerul prezent în plămân se evidențiază la examinarea computer tomografică prin zone negre, situate de o parte și de alta a inimii, care este situată central, ușor spre stânga toracelui”, explică Beatrice Mahler.

(w500) Plaman afe

 „În imaginea de mai sus, se observă forma moderată de infecție. Mai precis, zonele afectate, cele albe, sunt în lobii inferiori. Infecția cu SARS-CoV-2 presupune la unii pacienți o evoluție cu afectare pulmonară în care citokinele, care sunt substanțe produse de organism ca reacție la infecție, ocupă locul alveolelor pulmonare, așa numiții săculeți de aer”, continuă managerul de la „Marius Nasta”.

Citeşte şi Ce se întâmplă într-o Terapie Intensivă de coronavirus: „Îţi ajunge aerul? Ai un furtun în gât, care te ajută să respiri” VIDEO


loading...