Cel puţin 18 morţi după o intervenţie a poliţiei într-o favelă din Rio de Janeiro, Brazilia

Cel puţin 18 persoane au murit în timpul unei operaţiuni a poliţiei împotriva crimei organizate, în favela Complexo do Alemao din Rio de Janeiro.

22 iul. 2022, 10:09
Cel puţin 18 morţi după o intervenţie a poliţiei într-o favelă din Rio de Janeiro, Brazilia

Poliţia braziliană a intervenit în forţă joi în favela Complexo do Alemao din Rio de Janeiro. În timpul operaţiunii, 18 persoane au fost împuşcate mortal.

Dintre victime, 16 sunt „suspectate” că aparţin unor bande criminale. Celelalte două persoane ucise sunt o femeie de 50 de ani din favela şi un membru al forţelor de ordine în vârstă de 38 de ani, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Însă numărul victimelor ar fi mai mare.

Citeşte şi: Tânără de 24 de ani moartă chiar în ziua nunţii! Respectarea unei vechi tradiţii iraniene a dus la uciderea accidentală a miresei

La operaţiunea specială din favela Complexo do Alemao din Rio de Janeiro au luat parte aproape 400 de membri ai forţelor de securitate, cu mai multe vehicule blindate şi patru avioane. Operaţiunea a vizat o bandă specializată în furt de vehicule pentru transportul mărfurilor.

Locuitorii au reclamat presei locale operaţiunea poliţiei, în cursul căreia unele locuinţe ar fi fost invadate. De asemenea, iubitul femeii de 50 de ani ucise de poliţişti în timpul operaţiunii în favela Complexo do Alemao din Rio de Janeiro face acuzaţii grave. Bărbatul a povestit că poliţia a tras asupra maşinii în care erau ei doi.

„Era un poliţist la un semafor. Ne-am oprit. Însă ei au tras asupra maşinii. Am văzut-o pur şi simplu căzând lângă mine. Când m-am uitat la ea, avea o gaură în piept”, a declarat Denilson Gloria.

Citeşte şi: Tragedie în Spania. Zeci de oameni morți și răniți la cursa de tauri. Activiștii cer interzicerea tradiției sângeroase

Moartea Leticiei Marinho va fi anchetată.

„Nu ştim cum s-a întâmplat asta”, a declarat colonelul Rogerio Lobasso, responsabil al operaţiunii din partea poliţiei militare, el exprimându-şi regretul după decesul femeii.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro şi-a exprimat regretul după moartea poliţistului Bruno de Paula Costa.