Cel puţin 60 de persoane au murit în urma naufragiului unei ambarcaţiuni cu musulmani rohingya

Cel puțin 60 de persoane și-au pierdut viața joi în naufragiului unei ambarcațiuni cu refugiați ai minorității musulmane rohingya, în apropiere de Bangladesh, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat vineri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 sept. 2017, 11:49
Cel puţin 60 de persoane au murit în urma naufragiului unei ambarcaţiuni cu musulmani rohingya

‘Un număr de 23 de persoane sunt confirmate moarte (…). Un număr de 40 sunt date dispărute și se presupune că s-au înecat’, a declarat jurnaliștilor la Geneva purtătorul de cuvânt al OIM, Joel Millman. ‘Bilanțul final va fi de circa 60 de morți’, a adăugat el, în timp ce un bilanț precedent indica 19 decese.

Supraviețuitori ai naufragiului au povestit personalului OIM că ambarcațiunea transporta aproape 80 de persoane, între care 50 de copii, ai minorității rohingya. Ei au fugit din calea persecuțiilor la care este supusă această minoritate musulmană în statul Rhakine din Myanmar. ‘Supraviețuitorii au povestit că au petrecut toată noaptea pe mare, fără hrană’, a explicat Millman.

Potrivit martorilor, ambarcațiunea s-a scufundat la câțiva metri de continent în condiții de ploaie torențială și vânt violent, în golful Bengal.

Căpitanul ambarcațiunii, suspectat de trafic cu ființe umane, este de asemenea dat dispărut, a adăugat Millman.