Cel puţin şase victime în închisoarea din Modena, după ce deţinuţii s-au revoltat împotriva interzicerii vizitelor

Publicat: Luni, 09 Martie 2020 16:29 // Actualizat: Luni, 09 Martie 2020 16:29 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile italiene se luptă să oprească răspândirea coronavirusului, care a făcut ravagii în "cizmă", iar una dintre măsuri a fost interzicerea vizitelor în penitenciare, lucru care a dus la revolte sângeroase ale deţinuţilor.

Şase deţinuţi au murit, iar doi gardieni au fost luaţi ostatici şi ulterioreliberaţi, în revoltele declanşate în penitenciarele din Italia de măsurile menite să oprească răspândirea noului coronavirus, între care şi o restricţionare a vizitelor din închisori, relatează Reuters.

Guvernul italian a impus prin decret o limitare a contactelor între deţinuţi şi rudele acestora. Deţinuţii au voie să discute cu vizitatori doar la telefon sau prin alte mijloace de comunicare la distanţă, până la 22 martie, conform News.ro.

Incendii au fost provocate în mai multe închisori, cauzând pagube importante, a anunţat Ministerul italian al Justiţiei.

Într-un interviu la televiziune, directorul Administraţiei Penitenciare italiene a anunţat moartea a trei deţinuţi în închisoarea de la Modena şi decesul altor trei deţinuţi după transferarea acestora în afara instituţiei.

"Au avut loc o serie de rebeliuni în toată ţara", a anunţat Francesco Basentini.

Imagini difuzate de posturi de televiziune italiene surprind vehicule de poliţie şi de pompieri în afara închisorii de la Modena, din care se ridica un fum negru.

Potrivit Sindicatului Sappe, doi gardieni de închisoare au fost luaţi ostatici la Pavia, tot în nordul Italiei, şi au fost eliberaţi în urma intervenţiei poliţiei.

Modena şi Pavia se află în zona de excludere instaurată de Guvernul italian în încercarea de a opri răspândirea bolii.

Potrivit unor surse de la Ministerul Justiţiei, doi dintre deţinuţii morţi la Modena au fost victime ale unei supradoze de medicamente pe care le-au găsit în infirmeria închisorii, iar un al treilea a fost găsit fără viaţă, fără să se cunoscă cauza decesului.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre epidemia de coronavirus: Aș închide metroul

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus inchisori Italia Modena revolte victime
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H