Cele două surori răpite de prietenul concubinului mamei lor în Braşov au fost violate în repetate rânduri într-o parcare şi o pădure. Agresorul a fost arestat preventiv

Două copile de 12 și 10 ani din Brașov au fost răpite, bătute și violate de un individ recidivist, prieten cu concubinul mamei lor. Abia după 24 de ore de tortură fetele au fost găsite pe bancheta maşinii agresorului lor, în trafic, în județul Prahova. Agresorul lor a făcut în trecut închisoare pentru viol. Victimă a fost tot o copilă de 12 ani. Cu toate astea, individul a fost eliberat condiționat.

13 nov. 2022, 18:43
Cele două surori răpite de prietenul concubinului mamei lor în Braşov au fost violate în repetate rânduri într-o parcare şi o pădure. Agresorul a fost arestat preventiv

UPDATE: Bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două surori din localitatea braşoveană Vama Buzăului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţiile de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor. Decizia instanţei de judecată poate fi atacată, însă agresorul rămâne în arest până când instanţa de apel se va pronunţa, dacă va fi cazul. Suspectul a recunoscut că le-a violat în maşină, în parcări, pe cele două fete, cea de 12 ani fiind violată în repetate rânduri.

 

Gabriela (12 ani) şi Elena (10 ani), cele două surori răpite din Braşov şi găsite în judeţul Prahova, au fost forţate să întreţină mai multe acte sexuale, au stabilit anchetatorii. Agresiunea a avut loc într-o parcare şi în interiorul unei localităţi.

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani, din județul Prahova.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Agresorul celor două fete se numeşte Constantin Zapan. Bărbatul este recidivist, ia acum este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor.

Cele două susori sunt în stare de şoc. Elena şi Gabriela au fost preluate de către un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, fiind instituționalizate și internate în regim de urgență. Mama fetelor a fost de acord cu acest lucru. Copilele frecventau şcoala, iar familia lor nu se afla în atenţia asistenţilor sociali de la primăria comunei unde are domiciliul.

„Se află într-un serviciu social al DGASPC Braşov. Au intrat, încă de azi dimineaţă (duminică dimineaţă – n.r.) într-un program de consiliere psihologică şi terapie. Urmează ca, împreună cu cei de la asistenţa socială din primăria de domiciliu, să facem o anchetă socială, pentru a stabili măsurile luate pentru aceşti copii”, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul DGASPC Braşov.

Citeşte şi: Noi detalii şocante în cazul copilelor răpite şi violate în Braşov. După au povestit toate ororile

Cele două copile au fost răpite din Vama Buzăului, judeţul Braşov. Bărbatul care le-a răpit, un individ în vârstă de 42 de ani, era prieten cu concubinul mamei fetitelor. Bărbatul a mers la mama copilelor si i-a spus să îi dea fetiţele pentru a le duce la un gratar şi a promis că le va aduce acasă, după două ore, la ora 21. Cum fetiţele nu au mai revenit, nici bărbatul nu mai răspuns la telefon, mama lor a alertat Poliţia sambata dimineata la ora 10.25. A fost emisă alertă de răpire copil atât în Braşov, cât si în judeţele limitrofe şi au inceput imediat cautari.

Dupa cateva ore, cele două surori, Gabriela (12 ani) şi Elena (10 ani), au fost gasite intr-o masina marca Audi la Valea Calugareasca, in Prahova. Erau la o suta de kilometri de casa, iar masina era condusa de barbatul care le rapise.

Constantin Zapan a fost dus la sediul Poliţiei, acolo unde a fost audiat într-un dosar deschis pe numele său pentru lipsire de libertate în mod ilegal. În timpul audierilor din această seară, Zapan a recunoscut că le-a violat pe ambele fetiţe.