Cele mai bune 10 motive să consumi nuci în fiecare zi. Te scapă de cele mai cumplite probleme!

Introducerea nucilor în dieta ta, chiar şi numai câteva, are nenumărate beneficii pentru sănătatea ta. Şi sunt nenumărate studii care atestă acest lucru.

12 mai 2022, 19:24
Cele mai bune 10 motive să consumi nuci în fiecare zi. Te scapă de cele mai cumplite probleme!
De ce este bine să consumi nuci în fiecare zi

Cele mai bune 10 motive să consumi nuci în fiecare zi. Nucile nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Nu doar că sunt o gustare sațioasă, dar au și o mulțime de efecte benefice asupra organismului.

Cele mai bune 10 motive să consumi nuci în fiecare zi. Te scapă de cele mai cumplite probleme!

Nucile pot fi consumate și sub forma unei gustări sănătoase, însă având grijă la cantități. Beneficiile sunt foarte necesare pentru organism, aşa că ar trebui să le introduci cât mai repede în alimentația zilnică, recomandă healthline.com.

Pune o cratiță de nuci în apă clocotită. Rețeta care a dat pe spate internetul! Cum faci cel mai bun desert din lume

1. Sunt bogate în antioxidanți. Nucile previn deteriorarea oxidativă a colesterolului rău LDL, ceea ce înseamnă că acesta nu se va mai depune la nivelul arterelor, provocând ateroscleroza.

2. Reprezintă o sursă importantă de Omega 3, cunoscut și sub denumirea de acid alfa-linolenic. Acest acid gras nesaturat previne apariția inflamațiilor și a bolilor sistemului circulator.

3. Pot reduce inflamațiile apărute la nivelul organismului, care sunt sursa foarte multor boli grave, printre care și diabetul, cancerul sau boala Alzheimer, toate acestea fiind provocate de stresul oxidativ. Polifenolii din nuci sunt de mare ajutor în lupta împotriva stresului oxidativ, ceea ce înseamnă că protejează organismul de inflamații.

4. Previn bolile de stomac prin creșterea numărului de bacterii benefice din flora intestinală.

5. Reduc riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer, de sân, de prostată sau colorectal, acesta fiind un motiv în plus pentru care să fie consumate zilnic.

6. Ajută la menținerea unei greutăți optime deşi au un conținut caloric ridicat. Când sunt consumate frecvent, nucile duc la o scădere a poftei de mâncare, oferind senzația de sățietate.

7. Reduc riscul de diabet de tip 2 datorită faptului că previn apariția kilogramelor în plus, dar și pentru că acestea conțin grăsimi care ameliorează sensibilitatea la insulină.

8. Scad tensiunea arterială ridicată, care este un factor declanșator pentru bolile de inimă. Atunci când sunt consumate frecvent, nucile duc la o scădere a tensiunii arteriale în rândul persoanelor care se confruntă cu această problemă, dar și în cazul celor care trec prin perioade stresante.

9. Îmbunătățesc funcționarea creierului prin reducerea inflamațiilor apărute la nivelul creierului, îmbunătățind memoria și reducând anxietatea.

10. Cresc fertilitatea bărbaților, îmbunătățind calitatea spermei.

Sigur nu știai asta! Nucile, hrana perfectă pentru creier

Nucile sunt folosite, în general, în prăjituri sau ca ingredient secundar în diferite sosuri şi mâncăruri mai sofisticate. Totuşi, ele pot fi consumate şi simplu ca gustare între mese sau chiar ca fel de masă principal, în funcţie de modul în care sunt gătite!

Uleiul de nuci, ingredientul minune care ajută la scăderea colesterolului. Ingredientul aromat pe care fiecare gospodină trebuie să-l încerce