Sigur nu știai asta! Nucile, hrana perfectă pentru creier

Nucile au numeroase beneficii. Acestea ajută la buna funcționare a creierului și joacă un rol important în prevenirea declinului cognitiv și a bolilor neurodegenerative.

23 feb. 2022, 15:21
Sigur nu știai asta! Nucile, hrana perfectă pentru creier

Studiile arată că nucile, alunele, migdalele pot juca un rol important în prevenirea declinului cognitiv și a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer. De asemenea, o cercetare făcută de experții de la Universitatea Harvard a arătat că persoanele care consumă frecvent nuci trăiesc mai mult și au în general o stare de sănătate mai bună.

De ce sunt considerate nucile hrana perfectă pentru creier

Nucile au o concentrație mare de acid docosahexaenoic (DHA), un tip de acid gras Omega3 care protejează sănătatea creierului la nou-născuți, îmbunătățește performanța cognitivă la adulți și previne sau întârzie declinul cognitiv.

CITEȘTE ȘI: Uleiul de nuci, ingredientul minune care ajută la scăderea colesterolului. Ingredientul aromat pe care fiecare gospodină trebuie să-l încerce

Mai mult decât atât, nucile sunt bogate în zinc, fier, magneziu, vitamina B, proteine și fibre. Toate aceste substanțe nutritive sunt importante pentru oxigenarea sângelui, stimularea imunității, îmbunătățirea memoriei și combaterea stărilor de nervozitate sau depresie.

Anumiți cercetători susțin că persoanele care consumă frecvent nuci au mai puține probleme cu inima, deoarece acestea reglează în mod natural tensiunea arterială și protejează arterele.

CITEȘTE ȘI: Uleiul de cătină, beneficii miraculoase pentru sănătate. Previne bolile cardiovasculare şi stimulează imunitatea

Migdalele și alunele de pădure, surse excelente de vitamina E

Pe lângă nuci, migdalele și alunele de pădure sunt două surse excelente de vitamina E, care ajută la protejarea neuronilor. De asemenea, această vitamină ajută la prevenirea bolilor coronariene prin îmbunătățirea circulației sângelui și a scăderii nivelului de colesterol.

Aceste fructe oleaginoase sunt surse bune de acid linoleic și alfa-linoleic, grăsimi sănătoase care protejează arterele și reglează nivelul tensiunii arteriale.