Cele mai frecvente boli ale toamnei. Cum ne influențează schimbările atmosferice starea de sănătate

Toamna vine cu tot felul de schimbări, de temperatură, de umiditate, presiune atmosferă și toate acestea pot avea efecte asupra sănătății.

30 sept. 2023, 15:30
Cele mai frecvente boli ale toamnei. Cum ne influențează schimbările atmosferice starea de sănătate

Cele mai frecvente boli ale toamnei. Presiunea atmosferică poate influența activitatea mentală umană și vine cu schimbări uriașe la nivelul atenției și memoriei pe termen scurt. Schimbarea umidității și a temperaturii provoacă durere de cap și favorizarea apariției virusurilor respiratori, migrenelor, afecțiunilor reumatice, insomniei.

Citește și Rețetă de tort de clătite devenită virală pe internet. Desertul simplu care i-a cucerit pe toți

Cele mai frecvente boli ale toamnei. Mai mult, vântul, ploile și variațiile de umiditate duc la slăbirea sistemului imunitar. În această perioadă a anului răcim cel mai des, răcelile pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virusuri și, din fericire, nu au, în general, același grad de severitate comparativ cu răcelile specifice sezonului de iarnă.

De regulă, răceala durează cam între trei și zece zile, iar cele mai cunoscute simptome sunt congestia nazală sau secrețiile nazale, inflamarea sau durerea în gât (laringită), strănutul, tusea, febra și durerea de cap, senzația de oboseală și durerea la nivelul organismului. Răceala se dă mai departe prin contact direct cu secrețiile infectate (strângerea mâinii) sau indirect, prin contactul cu o suprafață infectată.

Cele mai frecvente boli ale toamnei

  • Astmul și afecțiunile alergice

Așa cum se întâmplă și primăvara, toamna e sezonul în care apar cele mai multe alergii sau astmul alergic, care e cel mai comun tip de astm și este cauzat de contactul/inhalarea alergenilor (polen, praf, mucegai).

  • Insuficientă cardiacă

Poate fi o adevărată amenințare pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare fiindcă organismul poate să suprasolicite sistemul cardiovascular în procesul de adaptare la noile condiții climatice.

Citește și Cât zahăr trebuie pus în dulceața de gutui pentru a ieși delicioasă. Rețeta bunicilor nu va da greș niciodată

  • Afecțiunile reumatice

Toamna ies la iveală afecțiunile reumatice, cum ar fi artrita. Din cauza temperaturilor scăzute, pacienții se confruntă cu o creștere a sensibilității și dureri articulare. Pentru a preveni sau ameliora aceste simptome, se recomandă evitarea plimbărilor în condiții de vreme rea sau ploaie.

  • Ulcerul gastroduodenal

Și bolile digestive, cum ar fi gastrita sau ulcerul, sunt mai accentuate toamna. E sezonul în care avem acces la o mulțime de fructe și legume, dar pentru cei care suferă de gastrită sau ulcer, consumul crudităţilor este contraindicat.


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei