Cele mai mari greşeli de antrenament

Lucrezi mult la sală, dar nu eşti aşa mulţumită de rezultate? Află unde greşeşti.

RomaniaTV.net
26 sept. 2013, 09:36
Cele mai mari greşeli de antrenament

Nu respiri corect

Dacă nu respiri bine, vei obosi rapid, vei avea ameţeli şi vei ieşi din sală după doar zece minute de cardio. Cei mai mulţi antrenori recomandă o respiraţie în doi timpi – inspiri în prima jumătate a exerciţiului şi expiri în cea de-a doua.

Citeste si: Ce contine geanta pentru antrenament la sala

De exemplu: Când faci abdomene, la ridicare inspiri, la coborâre expiri. Inspiră adânc, lent, fără nici o grabă, şi vei putea lucra mai mult. Să nu cumva să-ţi ţii respiraţia în timp ce lucrezi cu gantere – te vor lua ameţelile cu siguranţă.

Pierzi timpul

Citeste si: Alimentatia potrivita pentru cei care fac sport

Statul la palavre cu prietenele, lâncezeala pe podea sau răsfoitul revistelor sunt activităţi pe care le poţi face acasă. La sală vii să faci mişcare şi dacă nu „munceşti” 100% din timp, corpul tău nu o să dea rezultatele la care visezi. Dacă ai obosit în timpul programului de cardio, încetineşte ritmul şi „treci” pe modul alergare uşoară, dar nu te opri. În cazul în care lucrezi cu greutăţi sau aparate, fă câteva abdomene ca să te odihneşti. Dacă iei o pauză mai lungă de 60 de secunde, o să scadă brusc ritmul cardiac, iar procesul de ardere al grăsimilor va fi diminuat.

Citeste mai multe despre greselile de antrenament pe Cosmopolitan.ro.

Mersul la sală NU ESTE SĂNĂTOS! Igiena precară a altora te poate îmbolnăvi