Cele mai revoltătoare cazuri de criminali şi violatori lăsaţi în libertate în România

Criminali şi violatori periculoşi au fost eliberaţi în ultima vreme după ce au comis fapte şocante. Patru tineri din Brăila sunt în libertate, deşi la începutul anului au ucis în bătaie o vecină ca să o jefuiască. Şi cel mai periculos criminal în serie a ieşit din puşcărie, pentru bună purtar, deşi şi-a asasinat copilul, soţia şi pe alte două femei din spitalul Socola. Iar exemplele nu se opresc aici.
Iulian Tudor
24 iul. 2015, 09:44
Cele mai revoltătoare cazuri de criminali şi violatori lăsaţi în libertate în România

Un bărbat din Grădiştea, judeţul Brăila, a trecut prin cel mai negru coşmar la începutul acestui an. Şi-a găsit soţia moartă în plină stradă. Femeia fusese bătută cu bestialitate de patru atacatori, vecini cu ea şi zăcea plină de sânge lângă drum. Asasinii au fost prinşi şi arestaţi, dar, după patru luni, au fost lăsaţi să plece.

Citeşte şi Desfăşurare de forţe în satul celor şapte violatori din Vaslui. S-a descoperit o coincidenţă stranie

„Tot noi suntem cei care am greşit. Mă simt foarte nedreptăţit. Atât îmi mai trebuie, să mă întâlnesc cu ei. Nu se poate aşa ceva”, a declarat soţul femei omorâte. Eliberarea criminalilor le-a devastat pe rudele femeii.

Cei patru tineri locuiesc la doar câţiva metri de casa victimei lor, pe care au ucis-o în bătaie cu o scândură ca să o jefuiască.

Un judecător a considerat că probele adunate în dosar nu sunt suficiente pentru a-i ţine pe cei patru tineri după gratii. După ce la audieri au recunoscut crima, în faţa magistratului, tinerii au susţinut că au fost bătuţi şi astfel constrânşi să spună că ei au ucis-o pe femeie. Mai mult, judecătorul spune că nici urmele luate de câinele poliţist, care au dus la cei patru, nu sunt întru totul relevante.

Un alt caz revoltător este al celui mai periculos criminal în serie din România. În 1993, bărbatul din Botoşani şi-a omorât fiul de 16 ani şi soţia. A fost internat apoi la spitalul de psihiatrie Socola unde a ucis din nou. Victime i-au fost propria concubină şi o asistenta medicală. Criminalul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar recent a fost eliberat pentru bună purtare. 

Ulterior, bărbatul a fost internat din nou la psihiatrie, în acelaşi spital în care şi-a omorât concubina şi o asistentă. 

Citeşte şi Cazul elevei din Vaslui. Elena Udrea: Este ABERANT să nu consideri pericol public nişte violatori în grup

Poate cel mai şocant caz dintre toate este cel al ucigaşului Larisei Chelaru. În 2005, pe când avea doar 17 ani, Robert Ciobanu a violat-o şi a omorât-o pe copila de doar 8 ani, apoi a ascuns cadavrul într-o boxă. Tânărul din Iaşi a fost condamnat iniţial la 20 de ani de puşcărie, apoi pedeapsa i-a fost scăzută la 15 ani pentru ca, în final, el să execute doar jumătate din pedeapsă şi să fie eliberat condiţionat.

„În primul rând mă tem pentru siguranţa copilului meu şi de când am aflat vestea sunt foarte dezorientată, am o nelinişte în suflet, mă gândesc că ne poate face rău oricând”, adeclarat mama Larisei Chelaru. A fost prima reacţie a mamei după ce a aflat că asasinul a ieşit din închisoare.

Ancheta în cazul crimei a durat mult şi a fost extrem de tensionată. Ba chiar a avut urmări tragice: un taximetrist care a fost iniţial printre suspecţi s-a sinucis. Trupul Larisei a fost găsit după două luni într-un tomberon de lângă blocul în care locuia. Ulterior, ucigaşul şi-a recunoscut fapta.

„Primele zile, primele săptămâni mă gândeam să nu-şi revină. Am zis că poate asta este singura şansă să scap, poate nu se află”, povestea criminalul fetiţei.

Ancheta, care părea că bate pasul pe loc, a devenit insuportabilă pentru tatăl Larisei. În iulie 2006, bărbatul s-a sinucis.

„Mă duc la preşedinte şi gata, termin. Freacă cum vor ei justiţia. Dă-i în …. de nesimţiţi”, spunea tatăl fetiţei. Până în 2020 ucigaşul fetiţei este în custodia unui consilier de probaţiune, cu care trebuie să se întâlnească periodic.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'