Cazul elevei din Vaslui. Elena Udrea: Este ABERANT să nu consideri pericol public nişte violatori în grup

Elena Udrea a comentat, vineri, cazul elevei din Vaslui, violate de şapte tineri, spunând că este aberant ca politicienii să fie ţinuţi în arest pentru corupţie pentru că ar reprezenta pericol public, iar "violatorii în grup" să fie lăsaţi în libertate.

24 iul. 2015, 08:30
Cazul elevei din Vaslui. Elena Udrea: Este ABERANT să nu consideri pericol public nişte violatori în grup

Elena Udrea, care s-a aflat în arest preventiv, a precizat că, în opinia sa, violatorii „nu sunt suficient de aspru pedepsiţi”.

„Este o mare ipocrizie a celor care au reacţionat abia acum, pentru că violatorii sunt liberi de prin martie. Când eu eram în arest şi scriam că în timp ce eu, un om politic, o femeie, fost ministru,  sunt arestată pe baza unor declaraţii, iar violatorii aceia sunt liberi, nimeni n-a reacţionat.

Acum după atâtea luni există această reacţie. Cred că modul în care este văzută astăzi politica penală sau viziunea pentru care astăzi se fac arestări preventive duce la astfel de aberaţii.

Arestezi preventiv oameni care au deţinut funcţii importante, pentru fapte presupus a fi săvârşite cu ani în urmă, fapte de corupţie, îi consideri pericol public, dar nu consideri pericol public nişte violatori in grup… E o situaţie aberantă şi asta trebuie rezolvată doar de către justiţie”, a spus Udrea. 

„Am văzut şi reacţiile comunităţii, care, pentru o socitetate civilizată şi educată, sunt de-a dreptul şocante. Oameni care consideră fie că e vina ei, fie că se poate trece peste aşa ceva. Cred că va fi foarte greu acelei tinere să depăşească”, a conchis Udrea. 

CITEŞTE ŞI Fata violată de 7 băieţi, marcată pe viaţă. Psiholog: Corpul ei va somatiza, până va ajunge la boli organice