Cele mai sănătoase alimente pentru femei

Organismul femeii are nevoie, mai mult decât cel al bărbaţilor, de fier, calciu, magneziu, Omega-3 şi vitaminele K şi D. Iată alimentele care conţin aceste substanţe nutritive în cele mai mari proporţii.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 08:31
Cele mai sănătoase alimente pentru femei

Broccoli

S-a demonstrat că broccoli conţine cele mai multe enzime detoxifiante. În plus, nu numai că te ajută să scapi de toxine, dar reduce şi riscul de cancer de col uterin şi de sân. Broccoli este bogat în vitamina B, necesară pentru protejarea ADN-ului şi formarea de noi celule, iar acidul folic, existent şi el în broccoli, e un nutrient esenţial pentru femeile gravide.

Studiile au demonstrat că femeile sunt mai predispuse la depresie decât bărbaţii, iar vitaminele din această legumă verde reduc simptomele depresiei. Mai mult, broccoli e un diuretic natural, ajutând la reducerea balonării şi a retenţiei apei în organism. Vitaminele C, K, A şi B, fosfor, magneziu şi proteine – toate le regâsim în broccoli, o legumă fără concurenţă în alimentaţia sănătoasă.

Ceapa roşie

Această legumă – de baza în multe mâncăruri – este anti-inflamatoare, antibacteriană şi o bogată sursă de vitamina C, magneziu şi potasiu. În plus, combate artrita şi osteoporoza, vindecă infecţii şi ajută şi la scăderea tensiunii arteriale şi a trigliceridelor. La fel ca şi brocoli, ceapa roşie consumată regulat reduce riscul de cancer cu până la 73%.

Citeşte pe Cosmpolitan.ro care sunt celelalte trei alimente-cheie pentru nutriţia femeii şi cum să le găteşti cât mai sănătos.