Cele mai sănătoase ceaiuri. Vezi la ce te ajută

Cele mai recente cercetări au scos la iveală faptul că un consum regulat de ceai ne protejează de boli cardiovasculare, Alzheimer şi multe forme de cancer. Însă, în funcţie de tipul de ceai pe care-l alegi poţi să beneficiezi de anumite efecte protectoare.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 17:11
Cele mai sănătoase ceaiuri. Vezi la ce te ajută

Iată care sunt cele mai eficiente ceaiuri şi la ce te ajută ele.

Ceaiul verde este bun la toate. Ceaiul verde este recunoscut pentru capacitatea de a preveni cancerul, instalarea demenţei, dar şi pentru că ajută la slăbit.

Ceaiul oolong te ajută să slăbeşti. Acest tip de ceai are rolul de a stimula metabolismul, accelerând arderea grăsimilor. Efectul este asigurat de combinaţia dintre catechină şi cafeină şi durează până la două ore după ce ai consumat ceaiul.

Ceaiul negru împrospătează respiraţia. Ceaiul negru împiedică formarea plăcii dentare, unul dintre factorii care pot să cauzeze respiraţia urât mirositoare. Ceaiul negru poate să prevină apariţia diabetului şi împiedică depunerile de grăsime în zona abdomenului.

Ceaiul de ghimbir te scapă de durerile de cap. Are un puternic efect antiinflamator şi te scapă de durerea de cap la fel de rapid precum o face aspirina.

Ceaiul de ginseng creşte libidoul. Ceaiul de ginseng pentru că îmbunătăţeşte viaţa sexuală şi combate disfuncţiile erectile. De asemenea, măreşte producţia de spermă şi ajută la obţinerea unui orgasm mai intens atât la femei, cât şi la bărbaţi.