Cele mai tari trucuri ca să repari o ciorbă nereuşită. Ce să faci dacă ciorba este prea sărată sau prea acră

Toate gospodinele ştiu cum să facă o ciorbă, însă puţine ştiu ce să facă atunci când pun prea multă sare sau prea mult borş. Vă prezentăm cele mai tari trucuri care vă ajută să reparaţi greşelile făcute. Doar aşa ciorba voastră va avea, din nou, gustul dorit.

05 feb. 2022, 10:17
Cele mai tari trucuri ca să repari o ciorbă nereuşită. Ce să faci dacă ciorba este prea sărată sau prea acră

Cele mai tari trucuri ca să repari o ciorbă nereuşită. Nu vă speriaţi dacă, din greşeală, scăpaţi mai multă sare sau mai mult borş. Vă spunem imediat cum să reparaţi totul.

Cele mai tari trucuri ca să repari o ciorbă nereuşită. Ce să faci dacă ciorba este prea sărată sau prea acră

Citeşte şi Cinci greşeli majore pe care le fac gospodinele când gătesc ciorbă. Evită să mai faci asta, dacă vrei să-ţi iasă mâncarea bună

Cu siguranţă vi s-a întâmplat, uneori, să adăugaţi în ciorbă mai multă sare decât trebuia. Ei bine, în astfel de situaţii o bucată de măr sau de cartofi vă poate ajuta mai mult decât vă imaginaţi.

Adaugă mărul sau cartoful în ciorbă şi lăsaţi câteva minute la fiert. Sarea va fi absorbită, iar ciorba voastră va fi mai puţin sărată.

Şi orezul te poate ajuta să repari ciorba prea sărată. În acest caz, adaugă un mic săcuţel cu orez în oală. Acesta  are proprietatea de a absorbi sarea în exces.

De asemenea, şi zahărul te poate salva. Adaugă un cub de zahăr şi aşteaptă să se dizolve. Vei vedea că gustul sărat va dispărea.

Dacă aţi pus prea mult borş, adaugă o cană de apă şi mai las-o să fiarbă. Dacă gustul nu e pe placul tău, poţi să mai adaugi

În cazul în care aă făcut ciorba prea acră, mai adaugă o cană de apă și mai las-o pe foc până când începe să fiarbă din nou. În momentul în care simți că gustul nu este potrivit, mai poți adăuga smântână, bicarbonat de sodiu, unt sau zahăr. Dacă ai bulion nesărat rămas, adaugă-l în oală, acest lucru nu va compromite deloc gustul mâncării şi te va ajuta să obţii o supă mai puţin sărată.

Ciorbă de perişoare, reţeta tradiţională a bunicii. Este perfectă pentru zilele reci de iarnă

Ai nevoie de următoarele ingrediente: o ceapă, doi morcovi, un ardei roşu, jumătate de ţelină, jumătate de litru de suc de roşii, borş, pătrunjel, sare.

Pentru perișoare ai nevoie de: jumătate de kilogram de carne tocată, 50 de grame de orez, un ou, o ceapă, mărar, sare.

Mod de preparare perişoare

Amestecă carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, după care adaugă verdeaţa, oul, orezul şi sarea. Amestecă bine toate ingredientele. Poți pune în carne și o lingură de apă rece. Amestecă bine de tot, până când carnea devine din ce în ce mai pufoasă și mai aerată.

Mod de preparare ciorbă

În primul rând se toacă mărunt toate legumele şi se pun la fiert timp de 15-20 de minute. Adaugă, apoi şi perişoarele. Lăsaţi să fiarbă încă 15-20 de minte. După acest timp verificaţi dacă orezul din perişoare este fiert, apoi adăugaţi sucul de roşii şi borşul. Lăsaţi să dea în fiert, apoi adăugaţi sare după gust. Opriţi focul şi adăugaţi verdeaţa. Asta este tot, poftă bună!

Citeşte şi Borșul alimentul-minune cu efecte curative miraculoase. Cum prepari rețeta autentică pe care orice gospodină trebuie să o știe