Celebra soprană italiană Renata Scotto a murit

Potrivit agenţiei Ansa, cântăreaţa a murit în locuinţa sa din New York, SUA. De-a lungul lungii sale cariere, a cântat în cele mai mari teatre de operă din lume, de la Metropolitan Opera din New York la Royal Opera House din Londra şi La Scala din Milan

17 aug. 2023, 10:27
Celebra soprană italiană Renata Scotto a murit

Celebra soprană italiană Renata Scotto a murit la vârsta de 89 de ani, a anunţat miercuri, într-un mesaj pe Facebook, primarul oraşului Savona, unde s-a născut cântăreaţa.

„O cântăreaţă unică, o mare muziciană, o mare artistă, o mare femeie a murit. Cultivată, rafinată, generoasă, simplă”, a scris Marco Russo pe contul său de Facebook.

Doliu în lumea medicală! Dr. Zeno Moldovan s-a stins din viață cu câteva zile înainte de a primi titlul de cetățean de onoare. Iată mesajul prin care și-a prevestit moartea: „Am incercat, cât am putut. Cât m-am priceput”

Potrivit agenţiei Ansa, cântăreaţa a murit în locuinţa sa din New York, SUA. Născută la 24 februarie 1934 la Savona, în nord-vestul Italiei, a studiat canto la Milano şi şi-a început cariera în 1952, în oraşul natal, în La Traviata de Giuseppe Verdi.

De-a lungul lungii sale cariere, a cântat în cele mai mari teatre de operă din lume, de la Metropolitan Opera din New York la Royal Opera House din Londra şi La Scala din Milano.

Doliu în lumea cinematografiei mondiale! Celebrul actor din Breaking Bad s-a stins din viață pe patului unui spital din New York

„Sunt distrus de moartea Renatei Scotto, una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din toate timpurile şi o profesoară dedicată tinerilor cântăreţi”, a scris celebrul tenor Placido Domingo pe Twitter.