Centrul vechi al Capitalei, sub asediul „armadei” spaniole, cu câteva ore înaintea finalei VIDEO

Finala Finala Europa League începe la ora 21.45, pe Arena Naţională. Fanii echipelor Athletic Bilbao şi Atletico Madrid au ocupat din nou centrul vechi al Capitalei. Suporterii veniţi din Spania au fraternizat cu cei români, care i-au învăţat să scandeze "Mitică la puşcărie". Până acum nu s-au înregistrat incidente şi potrivit primarului Sorin Oprescu s-au consumat 200.000 de litri de bere. În curând, fiesta se va muta încet-încet spre Naţional Arena.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 14:27
Centrul vechi al Capitalei, sub asediul „armadei” spaniole, cu câteva ore înaintea finalei VIDEO

Numărătoarea inversă până la startul finalei ediţiei 2011/2012 a Europa League a început. Cu câteva ore înaintea celui mai important eveniment fotbalistic găzduit vreodată de România, fanii finalistelor fraternizează pe străzile Bucureştiului. Deşi li s-au amenajat special perimetre în Piaţa Constituţiei, pentru fanii lui Bilbao, şi în Piaţa George Enescu, pentru cei madrileni, majoritatea au umplut terasele din centrul istoric al Bucureştiului. Forţele de ordine sunt cu ochii pe ei, pentru a înnăbuşi din faşă eventuale incidente. Totuşi, spaniolilor veniţi la Bucureşti nu le stă capul la bătaie, ci fiecare îşi vede de echipa lui. Grupurile de suporteri cântă imnurile cluburilor pe care le susţin şi flutură numeroase steaguri şi fulare cu însemnele echipelor lor.

Cu ei au fraternizat şi microbişti români, încântaţi, pe de o parte, că pot socializa cu iubitorii unui fotbal mult mai puternic decât al nostru, şi care profită, pe de altă parte, pentru a-i învăţa pe spanioli scandări autohtone.

Fanii spanioli s-au unit cu cei români împotriva preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir. Suporterii lui Athletic Bilbao aflaţi azi noapte pe o terasă din centrul vechi au cântat cot la cot cu românii sloganul „Mitică la puşcărie”, atât de des auzit în ultima vreme pe stadioanele din România.

Şi miercuri, în ziua finalei, terasele au fost neîncăpătoare, întregul centru istoric fiind practic o mare în alb şi roşu, culorile ambelor finaliste.

„Baie” de bere pentru spanioli

Dacă suporterilor spanioli le place ceva la Bucureşti, acel „ceva” este cu siguranţă berea. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că de când suporterii iberici au „invadat” Bucureştiul s-au consumat 200.000 de litri de bere.

Oprescu a vizitat, miercuri, zona amenajată special pentru suporterii celor de la Atletico Madrid, în Piaţa George Enescu. El a dat mâna cu câţiva spanioli, care i-au pus pe umeri un steag al Spaniei. Cei aproximativ 2.000 de madrileni s-au simţit foarte bine în perimetrul care le-a fost destinat. Ei au făcut cozi interminabile la mici şi bere şi dansând pe ritmurile populare interpretate de ansambluri româneşti pe scena montată în zonă.

Fanii spanioli au luat cu asalt şi supermarketurile, cumpărând parizer, pâine şi bere românească la 2 litri.

În curând, fiesta spaniolă se va muta încet-încet spre Naţional Arena, unde la ora 21.45 va începe marea finală.