Cercetătorii au descoperit adevăratul secret al slăbitului. Dieta este ineficientă dacă nu faci acest lucru

Secretul slăbitului a fost descoperit de cercetători. Ce trebuie să facă persoanele care vor să scape de kilogramele în plus.

04 feb. 2023, 13:31
Cercetătorii au descoperit adevăratul secret al slăbitului. Dieta este ineficientă dacă nu faci acest lucru
Cercetărorii au descoperit care este secretul slăbitului

O echipă de cercetare de la Universitatea Johns Hopkins a descoperit care este modul ideal pentru a scăpa de kilograme. Potrivit studiului, ora mesei nu este relevantă pentru numărul de kilograme pe care un om le poate pierde. Totuși, consumul de mese mai mici și cu mai puține calorii este, de fapt, secretul slăbitului, relatează Daily Mail.

Postul intermitent a devenit o practică tot mai populară în ultimul timp, oamenii mâncând doar în ferestre de opt sau zece ore pe parcursul zilei. Acesta poate ajuta la controlul poftei de mâncare și reducerea consumului de calorii.

Citește și: Cum poți slăbi fără să renunți la fast-food. Secretul a fost dezvăluit de un cunoscut nutriționist

Cercetătorii au adunat date de la 550 de respondenți adulți din Maryland și Pennsylvania prin intermediul aplicației Daily24. Participanții au trebuit să își înregistreze activitatea de dormit și de alimentație zilnic. După șase lunim cercetătorii au analizat câte calorii consumă o persoană în fiecare zi și cât timp a trecut între mese. În același timp, participanții au raportat regulat greutatea lor.

Numărarea caloriilor este singurul factor care a contat atunci când a fost vorba de pierderea kilogramelor. Atunci când s-a așteptat o perioadă lungă de timp între mese sau nu s-a mâncat câteva ore înainte de somn, nu au existat efecte asupra pierderii în greutate dincolo de aportul caloric.

Slăbitul este determinat de aportul caloric. Astfel, o persoană care arde mai multe calorii decât mănâncă pierde în greutate. Atunci când o persoană are un surplus de calorii, energia suplimentară este stocată ca grăsime sau ca mușchi, lucru care duce la creșterea în greutate.

Citește și: Mihaela Bilic, despre avantajele și dezavantajele postului intermitent: ”Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”

Slăbitul nu este întotdeauna sănătos

O persoană care consumă puține calorii, dar mănâncă alimente de proastă calitate, poate fi mai slab, dar asta nu înseamnă că este și sănătos. Organismul arde caloriile în mod nartural. Așadar, o persoană care arde foarte multe calorii în timpul activității sale zilnice are șanse să slăbească mai des.

Stiudiul mai arată că ora mesei nu influențează deloc procesul de slăbire, iar postul intermitent nu este cu adevărat benefic pentru sănătate.