Cerşetor de lux: moare de frig în stradă, dar are 13.500 de lei în buzunar

Un om al străzii a fost găsit luni seara, aproape degerat pe o stradă din Capitală, de autorităţi, însă cu 13.500 de lei în buzunar. Poliţia Locală şi Direcţia de Asistenţă Socială au început să îi adune pe oamenii fără adăpost şi să îi ducă în centrele special amenajate.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 11:51
Cerşetor de lux: moare de frig în stradă, dar are 13.500 de lei în buzunar

„Luni seară împreună cu Poliţia Locală şi Direcţia de Asistenţă Socială s-a început ridicarea persoanelor care refuzau colaborarea cu noi, adică nu voiau să părăsească locul unde îşi făcuseră culcuş. Am ajuns pe strada Justiţiei, unde într-o maşină locuia un cetăţean de 53 de ani cu mama lui, în vârstă de 70 de ani. Mama prezenta degerături şi au fost duşi la Asistenţă Socială”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4.

Au fost efectuate procedurile cu inventariere a bunurilor, li s-au luat hainele pentru a fi spălate, li s-a făcut baie şi li s-a dat o masă caldă. Bărbatul era îmbăcat cu patru rânduri de pantaloni, iar în fiecare pantalon avea cusut câte un buzunar în care avea 135 de milioane de lei vechi. Banii au fost duşi la Casierie şi când bărbatul se va însănătoşi şi va părăsi Centrul i se vor pune la dispoziţie aceşti bani.

Pentru a justifica suma de bani, bărbatul a arătat un talon de pensie de 330 lei şi a spus că a strâns banii aceştia în decursul anilor şi că nu are încredere să-i depună la bancă.

„Am informat şi organele abilitate, noi nu putem confisca banii. Sunt proprietatea domniei sale”, a precizat primarul sectorului 4.

Bărbatul se află la Centrul Medical Sfântul Luca din Sectorul 4, al Capitalei.