CGMB a adoptat bugetul pentru Bucureşti pe 2020. Cum vor fi împărţite cele 10 miliarde de lei. Proiectul a trecut cu 33 de voturi

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) adoptat bugetul general al Primăriei Capitalei pe anul 2020 de aproximativ 10 miliarde de lei, adica 2,1 miliarde de euro. Proiectul a trecut cu 33 de voturi "pentru" , 15 "împotrivă" şi trei abţineri. Bugetul a fost votat şi de doi consilieri PNL, deşi formaţiunea a anunţat că nu susţine proiectul propus de Gabriela Firea. Liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat că va propune excluderea consilierilor Hazem Kansou şi Cristian Olteanu. "Oricine face la Bucureşti înţelegeri cu PSD este poftit să meargă la PSD sau la sateliţi", a transmis Violeta Alexandru.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 12:28
CGMB a adoptat bugetul pentru Bucureşti pe 2020. Cum vor fi împărţite cele 10 miliarde de lei. Proiectul a trecut cu 33 de voturi

Cheltuielile de personal sunt estimate la aproximativ 1,9 miliarde de lei. De asemenea, sunt prevăzute cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare totală de circa 1,9 miliarde de lei.

Primarul General, Gabriela Firea, a declarat la începutul şedinţei CGMB, faptul că peste 500 de milioane de euro sunt pentru fluidizarea traficului, peste 200 de milioane de euro pentru servicii publice, peste 100 de milioane de euro pentru sănătate şi peste 100 de milioane de euro în domeniul protecţiei sociale.

Citeşte şi: Salariul mediu net a crescut la 3.340 lei. Domeniile în care se câştigă cu peste 50 la sută mai mult

„Principala problemă a acestui buget este că nu e ancorat în realitatea bugetară a Capitalei, nu ţine cont de experienţa anilor anteriori. (…) Există o mare supraestimare a veniturilor, asta ne va face să sacrificăm investiţiile”, a spus Gâdiuţă. Acesta a amintit faptul că anul trecut au fost opt rectificări bugetare.

Citeşte şi: BONURI DE MASĂ 2020 majorate substanţial. Cum au motivat aleşii: „Valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”

Consilierul USR Ana-Maria Ciceală a susţinut că bugetul e grevat de 2 ani de companii declarate ilegale definitiv în instanţă.

„Principala problemă a acestui buget e că e o minciună”, a declarat consilierul general PNL Stelian Bujduveanu. El a explicat că bugetul îşi propune venituri de peste 7 miliarde de lei, or anul trecut veniturile obţinute au fost de 4 miliarde de lei.