Chec cu mac şi glazură de lămâie, reţeta pas cu pas. Desertul simplu pe care îl vei adora

Astăzi vă prezentăm o reţetă deosebită de chec. Se face foarte uşor, iar gustul este unul formidabil. Cine va gusta acest desert va mai cere o porţie.

30 sept. 2022, 12:38
Chec cu mac şi glazură de lămâie, reţeta pas cu pas. Desertul simplu pe care îl vei adora

Chec cu mac şi glazură de lămâie. În rândurile de mai jos vă prezentăm reţeta pas cu pas. Este foarte simplă, iar rezultatul este unul delicios.

Chec cu mac şi glazură de lămâie. Uite cum se face

Citeşte şi Reţeta de clătite a Reginei Elisabeta a II-a pe care aceasta i-a trimis-o președintelui SUA, în 1960. Acum a devenit virală FOTO

Pentru prepararea checului ai nevoie de următoarele ingrediente: patru ouă, 150 grame de zahăr, 200 grame de făină, 15 grame de mac, 40 ml de ulei, coajă rasă de lămâie, un vârf de linguriţă cu sare.

Pentru glazura de lămâie ai nevoie doar de 150 de grame de zahăr pudră şi 200 de ml de suc de lămâie.

Mod de preparare

Mai întâi separă albuşurile de gălbenuşuri. Adaugă peste albuşuri un praf de sare şi bate cu telul sau cu un mixer până când albuşurile se transformă în spumă.  Apoi, adaugă zahărul treptat, amestecând continuu până când vei obţine o bezea foarte fermă.

Adaugă un praf de sare şi peste gălbenuşuri şi amestecă bine, apoi adaugă uleiul şi amestecă din nou, după care adaugă bezeaua. Foloseşte o spatulă pentru a amesteca. Apoi, adaugă făina amestecată cu seminţele de mac. Amestecă uşor, după care pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul încins la 180 de grade, timp de 35-40 de minute, potrivit hellotaste.ro.

Între timp, te poţi ocupa de glazura de lămâie. Pune zahărul într-un bol, apoi adaugă treptat sucul de lămâie şi amestecă cu ajutorul unui mixer până când vei obţine o compoziţie albă şi lucioasă.

Glazura se toarnă peste chec după ce acesta a ajuns la temperatura camerei.

Asta este tot, poftă bună!

Citeşte şi Gogoşi mănăstireşti pufoase după o reţetă românească autentică. Secretul pe care trebuie să-l cunoască orice gospodină ca să obţină gogoşi perfecte