Chef Florin Dumitrescu a lucrat pentru prima dată într-un restaurant la vârsta de 14 ani: „A fost traumatizant, nu mai voiam să mă întorc. Am plecat plângând”

Chef Florin Dumitrescu a început să-și facă un nume în domeniul artei culinare încă de foarte tânăr, cu toate acestea, prima experiență în domeniu nu a fost tocmai plăcută.

13 dec. 2021, 13:12
Chef Florin Dumitrescu a lucrat pentru prima dată într-un restaurant la vârsta de 14 ani: „A fost traumatizant, nu mai voiam să mă întorc. Am plecat plângând”

Chef Florin Dumitrescu este deja un nume de referință în domeniul artei culinare de la noi din țară. Acesta a început să învețe încă de mic tainele gatronomiei și astfel și-a câștigat porecla de „Copilul minune” din partea colegilor de breaslă.

Chef Florin Dumitrescu, mesaj după moartea lui Sissoko Sidia: „Cel mai cald om pe care l-am cunoscut”

Florin Dumitrescu s-a angajat pentru prima dată într-un restaurant la vârsta de 14 ani. Acesta i-a spus tatălui său despre ce planuri are, iar părintele acestuia a aranjata ca fiul său să lucreze într-un restaurant de lux. Cu toate acestea Florin Dumitrescu nu are amintiri prea plăcute despre prima sa experiență în bucătăria unui restaurant.

”Era o cameră de 3 pe 4 plină cu cartofi noi în saci. Treaba mea era să spăl fiecare cartof în parte cu buretele sub jet de apă. Ţin minte că m-am apucat la 11.00 ziua, iar la 10.00 noaptea terminasem abia doi saci. Când am ieşit de acolo eram disperat, am plecat plângând, aşa am ajuns acasă. A fost traumatizant, nu mai voiam să mă întorc.”, a povestit chef Florin Dumitrescu.

Ceea ce l-a împins totuși către meseria de maestru în arta culinară a fost o emisiune televizată a unui bucătar italian. Astfel că după perioada de novice în gastronomie, petrecută în România, Florin Dumitrescu luat drumul Italiei , unde consideră că a învățat cu adevărat să gătească și să se bucure de mâncare.

Florin Dumitrescu: „La 17 ani, ca bucătar, câștigam de 3 ori mai mult ca mama”

Florin Dumitrescu își amintește și acum primul sfat pe care l-a primit la vârsta de 14 ani în ceea ce privește arta culinară.

Primele imagini de la Chefi fără limite, cel mai nou show culinar cu Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu 
”În momentul în care înveţi meniul unui restaurant, schimbă restaurantul, nu ai de ce să mai stai acolo. După ce ajungi să fii foarte tare, adică să ştii să găteşti orice în mai multe feluri, atunci oricine îţi va da oricât ceri“, a fost sfatul pe care l-a primit Florin Dumitrescu.

După doar trei ani mai târziu Florin Dumitrescu ajunsese să câștige mai mult decât părinții lui, însă au existat și gafe în cariera lui.

”La 17 ani, ca bucătar, câștigam de 3 ori mai mult ca mama. Am scăpat o tavă cu mâncare pe jos în timpul service-ului şi am dat foc la o bucătărie. Norocul meu a fost că cineva a fost pe fază şi paguba n-a fost mare. În rest, nu prea, am mai întârziat mese, au fost scandaluri. ”, a povestit Chef Florin Dumitrescu, potrivit SpyNews.ro.