Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul cartofilor prăjiți perfect. Trucul prin care devin crocanți

Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul cartofilor prăjiți care devin crocanți dacă este respectat un singur pas înainte de a fi puși la prăjit.

01 apr. 2023, 09:33
Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul cartofilor prăjiți perfect. Trucul prin care devin crocanți
Cartofi prăjiți crocanți by Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad vine cu rețeta cartofilor prăjiți perfect și dezvăluie secretul care îi face să fie extrem de crocanți și delicioși. Acesta prezintă mai multe moduri în care cartofii pot fi transformați în preparate delicioase, mai ales acum când sunt extrem de populari, fiind perioada Postului Paștelui.

Cartofii revin în farfuriile noastre, în atâtea feluri. Și tot multe sunt și felurile în care puteți să vă îmbunătățiți modul de lucru cu cartofii. Iată doar câteva dintre ele. 

Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte. 

Citește și: Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat în post. Chef Joseph Hadad: ”Uneori este bine să mai renunțăm la mâncărurile bogate în carne”

Tot cartofii fierți în coajă pot fi transformați cu ușurință în piure. Nu trebuie să folosiți trucul de mai sus. Este suficient să îi fierbeți ca de obicei. Când sunt gata, se taie pe jumătate. Pe un bol se așază o strecurătoare cu ochiuri mari sau un grătar caroiat cu ochiuri mici. Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra. 

Dar și coaja este bună! Mai ales că are o grămadă de nutrienți. Dacă aveți nevoie de miez, nu aruncați cojile. După ce ați spălat bine cartofii, curățați-i fiind generoși cu cantitatea de pulpă care rămâne pe coajă. Întindeți cojile pe o tavă cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei, sare și piper, poate și niște boia afumată, și dați-le la cuptor. Vor ieși delicioase. 

Citește și: Friptură de vită. Chef Joseph Hadad spune cum alegem carnea potrivită: „Este cea mai fragedă carne din corpul unei vite”

Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.  

Iar pentru un piure și mai cremos, încercați să fierbeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. După ce au fiert, scurgeți lichidul, păstrându-l, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, și, evident, asezonați”, scrie Joseph Hadad pe blogul său.