Chefi la cuțite 24 mai 2021. Chef Florin Dumitrescu a spart prima amuletă-bombă şi a căzut în genunchi când a văzut ce este înăuntru

În ediția 38 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, chef Florin Dumitrescu a ales să spargă prima amuletă-bombă şi a avut parte de o mega-surpriză.

25 mai 2021, 11:10
Chefi la cuțite 24 mai 2021. Chef Florin Dumitrescu a spart prima amuletă-bombă şi a căzut în genunchi când a văzut ce este înăuntru

Chefi la cuțite 24 mai 2021. După ce, în ediţia trecută, chef Florin Dumitrescu a pierdut unul dintre cei mai buni membri ai echipei sale, o concurentă care era bucătar de mai bine de douăzeci de ani, în această ediţie celebrul chef a decis să „câștige teren” și să își protejeze cât mai mult echipa.

Al optulea duel i-a obligat pe concurenți să realizeze preparate deosebite folosind câte un ingredient-vedetă. Cele trei echipe conduse de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au revenit în bucătărie ca să descopere ce temă de gătit vor avea în cadrul celui de-al nouălea battle din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, potrivit a1.ro

Un moment special al acestei ediţii a fost acela în care Irina Fodor și-a făcut apariția în bucătărie într-o ţinută care i-a fascinat pe toţi,  o superbă rochie de culoare neagră, mulată. Irina a reamintit câte amulete mai sunt disponibile în sezonul 9 „Chefi la cuțite”, iar chef Florin Dumitrescu a decis să spargă una dintre bombele pe care le-a câștigat în audiții, ca să vadă ce bonus aduce aceasta.

Chefi la cuțite 24 mai 2021. Florin Dumitrescu a căzut în genunchi de bucurie când a văzut ce este în interiorul amuletei-bombă

Surpriza din interiorul amuletei l-a făcut pe chef Dumitrescu să cadă în genunchi: „Bomba asta îmi salvează tot sezonul și înăuntru sunt două amulete. Mamă, ce bună e a doua”. Una dintre amulete are puetera de a schimba bancul de lucru pentru celelalte două echipe (dar nu mai târziu de jumătatea probei). A doua amuletă îi dă posibilitatea de-a aduce în echipa sa un concurent eliminat după o confruntare.

Citeste si Mama Laurei Cosoi, bolnavă de cancer: „Nu fusesem de 4-5 ani la un control”

Chefi la cuțite 24 mai 2021. Chef Sorin Bontea a pierdut o concurentă

Varză, broccoli și conopidă au fost ingredientele-vedetă cu care au gătit cele trei echipe, în cel de-al nouălea battle.

Echipa verde a pregătit ribeye cu piure de varză și sos de gorgonzola, Florin Dumitrescu a făcut penne al forno cu pește, broccoli, sos bechamel și icre de somon. Cătălin Scărlătescu a optat pentru un risotto cu conopidă, servit alături de șnițele de conopidă. Din păcate, toate echipele au intrat la duelul ce s-a sfârșit cu un concurent eliminat, potrivit a1.ro.

În funcție de numărul de pe bilet, concurenții au ales câte o țară pentru rivali. La finalul probei, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au degustat și au acordat note. Rikito Watanabe a fost mustrat pentru faptul că i-a dat rivalului Vincenzo Aiello o temă de gătit mult prea simplă, dar și pentru farfuria pe care a pregătit-o el, care nu s-a ridicat la aşteptările chef-ilor.

Citeste si Bianca Drăgușanu s-a afișat cu un nou bărbat! Poze oficiale de la cina romantică cu cei doi

Una dintre surprizele serii a fost acordarea notei 9 Valentinei Ioniță pentru preparatul său nemțesc. Peste măsură de fericită, aceasta a executat un dans savuros în timp ce intra în bucătărie. Cei trei concurenți care au rămas în platoul emisiunii după ce toată lumea şi-a primit notele au fost: Cătălin Amarandei, Elena Matei și Cristina Mălai. Și fiindcă a primit cele mai puține puncte dintre toți, aceasta din urmă a fost eliminată.

Îmi pare atât de rău, este incredibil. Îmi puneam mari speranțe, o vedeam în finală”, şi-a exprimat Sorin Bontea regretul.