CHIAJNA-STEAUA 0-2. Campioana s-a calificat în play-off-ul Ligii 1

Etapa a 24-a a Ligii 1 s-a încheiat luni seara, la Chiajna, cu meciul pe care Steaua l-a susţinut pe terenul Concordiei. Roş-albaştrii au câştigat cu scorul de 2-0 şi au obţinut matematic calificarea în play-off, cu două etape înainte de încheierea sezonului regulat.

RomaniaTV.net
15 feb. 2016, 17:07
CHIAJNA-STEAUA 0-2. Campioana s-a calificat în play-off-ul Ligii 1

Steaua a obâinut a patra victorie consecutivă în Liga 1, cu Laurenţiu Reghecampf pe banca tehnică. Campioana s-a impus prin golurile marcate de Fernando Varela (6), Jugurtha Hamroun (30). Căpitanul Stelei, internaționalul capverdian Varela, i-a dedicat golul său fostului conducător Mihai Stoica, eliberat luni din penitenciar. Varela a arătat după gol un tricou pe care era inscripționat mesajul ”Bine ai revenit acasă”.

Steaua a ratat mai multe ocazii mari de gol și a fost privată de un penalty, în minutul 82, când Ciprian Marica a fost faultat în careu de Răzvan Tincu. Concordia a jucat ultimul sfert de oră în zece oameni, după ce Gabriel Giurgiu a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben.

La Concordia au debutat oficial nigerianul Christian Obodo și italianul Gabriele Zerbi, iar camerunezul Patrice Feussi a fost doar rezervă

La Steaua au evoluat în premieră într-un joc oficial Ciprian Marica, germanul Timo Gebhart și iordanianul Thaer Bawab, ultimii doi intrați pe final. Au redebutat la roș-albaștri Gabi Tamaș și Mihai Pintilii.

Steaua e neînvinsă de cinci etape, câștigându-le pe ultimele patru. În tur, Steaua a învins cu 3-1.

Concordia a ajuns la nouă etape consecutive fără victorie — cinci eșecuri, patru egaluri.

Cum s-au marcat golurile:

Min. 31! GOL Steaua! Hamroun majorează avantajul campioanei, după ce a reluat în poartă o pasă de pe dreapta, de la Nicuşor Stanciu.

Min. 6 GOL Steaua! Varela a reluat din careul mic, în plasa porţii lui Matache, în urma unui corner.

Echipele de start:

Concordia Chiajna: Matache – Bărboianu, Mamele, Tincu, Bucurică- Roșu – Răducanu, Obodo, Cristescu, Purece – Pena.

Steaua: Niță – Papp, Tamaș, Varela, Toșca – Pintilii – Popa, Stanciu, Chipciu, Hamroun – Marica.

Ambele formaţii s-au întărit în această iarnă. Chiajna a reuşit să-i transfere pe Artem Milevski, în trecut la Dinamo Kiev, și nigerianul Christian Obodo, jucător cu aproape 200 de meciuri în Serie A, la Perugia, Fiorentina, Udinese și Lece.

De asemenea, la Steaua au venit 11 jucători, Popadiuc, Chitoșcă și Ștefănescu, Bourceanu, Pintilii, Pîrvulescu, Marica, Momcilovici, Bawab, Gebhart și Tamaș. Dintre aceştia, Marica și Pintilii sunt anunțați titulari.

CHIAJNA-STEAUA LIVE VIDEO DOLCE SPORT. În clasament, Steaua este pe 5 și, dacă va câştiga meciul își va asigura locul în play-off. Concordia este penultima, cu 17 doar puncte în 23 de etape.