China: Un fost înalt responsabil al armatei inculpat pentru fapte de corupţie

Publicat: Marţi, 01 Aprilie 2014 11:04 // Actualizat: Marţi, 01 Aprilie 2014 11:04 // Sursa: romaniatv.net

Un fost înalt responsabil al armatei chineze acuzat că deţine zeci de locuinţe, o statuie de aur a liderului chinez Mao Zedong şi cutii cu băuturi fine a fost inculpat pentru corupţie, relatează marţi presa oficială, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Aceste măsuri legale, care arată că militarii din China nu mai sunt scutiţi de operaţiunile anticorupţie, ar putea duce la cel mai mare scandal din ultimii ani din rândul Armatei Populare de Eliberare, consideră AFP.

Gu Junshan, fost general cu importante responsabilităţi de logistică, va trebui să răspundă pentru acuzaţii de corupţie, mită, deturnarea banilor publici şi abuz de putere, a precizat Xinhua.

Investigaţiile au arătat că ofiţerul deţinea zeci de apartamente în centrul Beijingului şi un imobil impozant în oraşul Puyang, în provincia centrală Henan, cu o arhitectură inspirată din Oraşul interzis, fostul palat al împăraţilor chinezi.

Respectiva reşedinţă era decorată cu obiecte de artă de lux, relata în ianuarie revista economică Caixin, după doi ani de anchetă, precizând că numeroase obiecte au fost confiscate, între care o statuie care îl reprezintă pe Mao Zedong, fondatorul Chinei comuniste.

Fostul general Gu, care a fost numit responsabil adjunct al departamentului de logistică al armatei în 2009, s-ar fi îmbogăţit din comisioane ilegale pentru comenzi logistice şi din vânzări de terenuri, potrivit Caixin.

Afacerile de corupţie ce afectează armata sunt în general ţinute în secret în China pentru a menţine imaginea instituţiei. Noile dezvăluiri se înscriu în campania 'cu mâinile curate' lansată de preşedintele chinez Xi Jinping, liderul Partidului Comunist Chinez /PCC/ şi comandantul suprem al armatei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
China oficial chinez oficial chinez corupt oficial chinez coruptie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 apr 11:09
...

Un fost înalt responsabil al armatei chineze acuzat că deţine zeci de locuinţe, o statuie...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H