Chirurgul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, în dosarul de luare de mită

Chirurgul Mircea Beuran a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a primit 10.000 de euro mită chiar în incinta spitalului Floreasca, anunță, miercuri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 11:34
Chirurgul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, în dosarul de luare de mită

Procurorii anticorupție susțin că acesta a luat mita de la un alt medic, pentru a-l ajuta să obțină un post la Universitatea de Medicină și Farmacie București.

Beuran este acuzat că a luat mită pentru a ajuta un alt doctor să obțină un post de asistent universitar de la UMF București

Procurorii anticorupție îl acuză pe medic că ar fi primit suma pentru trucarea unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală. În cele din urmă, concursul nu a mai avut loc.

Potrivit procurorilor DNA, în calitatea sa de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Mircea Beuran ar fi primit, la finalul anului 2018, suma de 10.000 euro pentru a propune în cadrul Universității scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către medicul de la care a primit banii.

„Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”, potrivit comunicatului DNA.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurența sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparținând inculpatului.

Citeşte şi: CNATDCU: Codruţ Olaru, procuror CSM şi fost şef DIICOT, nu şi-a plagiat lucrarea de doctorat


loading...
Partenerii noștri