Christian Ciocan, scandal într-o secţie de poliţie după ce a fost amendat şi lăsat fără permis. Ministrul de Interne a cerut o anchetă VIDEO

Politistul Christian Ciocan, scandal chiar în sectia de Politie! Purtătorul de cuvânt al Federatiei Democratice a Politistilor a făcut circ cu colegii săi de breaslă după ce a încălcat reguli de circulatie pentru care a fost amendat şi lăsat fără permis de conducere.

07 iul. 2021, 09:30
Christian Ciocan, scandal într-o secţie de poliţie după ce a fost amendat şi lăsat fără permis. Ministrul de Interne a cerut o anchetă VIDEO

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat miercuri efectuarea de verificări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public în care comisarul-şef Christian Ciocan, director în MAI, ar fi făcut scandal într-o secţie de poliţie, fiind nemulţumit că agenţii i-au suspendat permisul pentru încălcarea a şapte reguli în trafic.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini referitoare la o situaţie înregistrată în municipiul Bucureşti, cu referire la respectarea prevederilor rutiere, în care sunt implicaţi angajaţi din diferite structuri ale MAI, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectuarea de verificări pentru stabilirea datelor exacte şi pentru o informare corectă a opiniei publice. În funcţie de rezultatul acestor cercetări, vor fi dispuse măsuri legale în consecinţă”, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Christian Ciocan a făcut scandal într-o secţie de poliţie după ce a fost amendat şi lăsat fără permis de conducere pentru mai multe contravenţii. S-a întâmplat în acest weekend, iar sindicaliştii de la Europol au făcut publice imaginile.

Potrivit site-ului sindicateuropol.ro, weekendul trecut cms. șef Christian Ciocan ar fi fost oprit de un echipaj de ordine publică pe motiv că ar fi pătruns cu mașina pe o stradă cu acces interzis. Sursa citată susţine că poliţiştul Christian Ciocan a refuzat să se legitimeze și le-a spus agenţilor „că ar trebui să îl recunoască de la tv, unde de altfel a invocat că se grăbește să ajungă la o emisiune”.

Citeşte şi: Șeful Poliției de frontieră Mehedinți, luat pe sus de DIICOT. Peste 150 de percheziții într-un dosar de trafic în care sunt implicați polițiști corupți

Sindicaliştii de la Europol susţin că „agenții de poliție nu au cedat intimidărilor și au continuat verificările constatând nu mai puțin de 7 contravenții:
1. Circulația în zona de acțiune a indicatorului „Acces interzis”;
2. Refuz de legitimare;
3. ITP expirat din 2018;
4. Lipsă RCA, nu s-a putut stabili când a avut autoturismul ultimul RCA valabil;
5. Nerespectarea indicațiilor polițistului rutier. Ciocan a ieșit din autoturism, i-a provocat pe agenți, a mutat autoturismul etc.
6. Lipsă plăcuță cu număr de înmatriculare pe spate;
7. Lipsă documente”.

În urma controlului, Christian Ciocan s-a ales cu o amendă de aproximativ 5500 lei ca amendă. De asemenea, agenții de poliție au ridicat plăcuța cu numărul de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Sindicaliştii Europol susţin că poliţistul Ciocan „i-a persiflat pe agenții de poliție, i-a intimidat, i-a jignit și i-a umilit prin atitudinea și întregul său comportament”.

Citeşte şi: Un bărbat din Vaslui a lovit cu maşina doi poliţişti, care au vrut să-l oprească în trafic