Christian Eriksen a fost operat, iar medicii au anunţat când îl externează. Ultimele detalii despre starea danezului

Christian Eriksen, fotbalistul care a suferit un stop cardio-respirator în timpul meciului Danemarca - Finlanda de la EURO 2020, a fost operat, într-un spital din Copenhaga.

18 iun. 2021, 09:37
Christian Eriksen a fost operat, iar medicii au anunţat când îl externează. Ultimele detalii despre starea danezului

Operația lui Christian Eriksen a fost efectuată cu succes, iar medicii i-au implantat un defriblitator cardiac intern, pentru a-i fi monitorizat permanent ritmul bătăilor inimii. După intervenţia chirurgicală, mijlocaşul danez va fi externat din spital, ceea ce se va întâmpla vineri, la mai puțin de o săptămână de la momentul în care a fost aproape de tragedie.

Mijlocașul danez a suferit pe teren un stop cardio-respirator și a putut fi resusctitat datorită intervenției promte a coechipierului Simon Kjaer și a echipei medicale. Jens Kleinefeld, unul dintre medicii UEFA de la meci, a vorbit în premieră despre moment și a dezvăluit scurtul dialog purtat chiar pe gazon cu Christian Eriksen, imediat după ce fotbalistul lui Inter a fost readus la viață.

Citeşte şi Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen, după ce a deschis ochii: „Mi-a vorbit”

Cam după 30 de secunde, jucătorul și-a deschis ochii și i-am putut vorbi direct. A fost un moment marcant, pentru că în astfel de situații, în astfel de crize, șansele de supraviețuire sunt mici. L-am întrebat: deci, ai revenit printre noi?. Eriksen a răspuns: Da, m-am întors. La naiba, am doar 29 de ani. Atunci am știut că nu i-a fost afectul creierul și că și-a revenit complet”, a declarat Jens Kleinefeld.

Citeşte şi Un reputat cardiolog aruncă bomba în cazul lui Christian Eriksen. „Nu a fost infarct!”

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro 2020.

Danemarca era în atac, la faza în care Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43. Un jucător al gazdelor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.