Christian Sabbagh şi-a înscris fiul diagnosticat cu autism la o grădiniță specială: „Încercăm toate terapiile din lumea asta. Geo este prioritar pentru noi în acest moment”

Christian Sabbagh este fericitul tătic a patru copilaşi pe care-i iubeşte până la cer şi înapoi. Prezentatorul de la Kanal D are doi copii din fostele căsnicii, pe Yasmine Anne-Marie și Eduard, iar cu actuala soție îi are pe Georges și pe Anais.

12 sept. 2023, 09:08
Christian Sabbagh şi-a înscris fiul diagnosticat cu autism la o grădiniță specială: „Încercăm toate terapiile din lumea asta. Geo este prioritar pentru noi în acest moment”

Christian Sabbagh recunoaşte, însă, că din cei patru copii, Georges are parte de o atenţie şi de o îngrijire aparte, şi asta întrucât micuţul suferă de o tulburare din spectrul autist. Creşterea unui copil cu o astfel de afecţiune este „o luptă grea și costisitoare„, recunoaşte jurnalistul.

Christian Sabbagh şi-a dus băieţelul cu autism la o şcoală specială

El și soția lui, Iulia, l-au înscris pe Georges la o grădiniță specială, unde există terapeuți specializaţi în această afecţiune care îl ajută să se dezvolte cât mai normal cu putinţă.

Încercăm toate terapiile din lumea asta. Geo este prioritar pentru noi, el este numărul unu pentru noi în acest moment. Este înscris la o grădiniță privată unde sunt specialiști, terapeuți care se ocupă de recuperare și deja vedem rezultatele. Este o luptă grea și costisitoare, chiar dacă gradul lui de afectare este unul ușor. Copiii cu autism sunt speciali, au o sensibilitate aparte.

Părinților le-aș spune să nu renunțe, să caute soluții, să întrebe specialiști, să apeleze la ONG-uri, asociații care fac lucruri extraordinare. Să se informeze, să caute ajutor specializat, să comunice cu alți părinți aflați în aceeași situație și să identifice cele mai bune soluții pentru copilul lor„, spune Christian Sabbagh pentru viva.ro

Citeste si Cristian Sabbagh, despre diagnosticul fiului său, în vârstă de 4 ani: „Terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani!”

Christian Sabbagh, atent la nevoile emoţionale ale copiilor

Sabbagh este foarte implicat în viața copiilor săi și încearcă să petreacă cât mai mult timp împreună cu aceștia, în ciuda faptului că timpul său este unul destul de limitat. Jurnalistul spune că nu concepe să plece singur cu soţia lui în concedii şi să-şi lase copiii pe mâna vreunei bone.

Este o viață foarte frumoasă, sunt un tată împlinit din punctul ăsta de vedere. Mai ales că îi văd cum cresc și cum pornesc fiecare pe drumul lor. Edi deja a terminat facultatea și se pregătește să înceapă o carieră. Mă fascinează acest lucru, mă copleșește și mă emoționează. Fiecare copil are personalitatea lui. Sunt la vârsta la care sunt influențați de cercul lor social, își doresc tot ce au și ceilalți copii.

Citeste si Iulia și Christian Sabbagh, dezvăluiri din intimitate: „Nu a fost totul minunat, au încercat sub orice formă să ne despartă”

Și emoțional trebuie să fii atent la interacțiunile lor. Eu n-aș putea să plec cu soția mea undeva și să îmi las copiii acasă cu o bonă. N-aș avea liniște dacă nu ar fi cu noi. Să fii părinte nu este deloc ușor, indiferent dacă ai un copil sau patru, mai ales în vremurile în care trăim, când sunt pericole la tot pasul„, mai spune jurnalistul pentru sursa citată.

Georges, în vârstă de doar patru ani, a fost diagnosticat cu autism, după ce Iulia, soția lui Christian, a constatat că la vârsta de trei anişori nu putea vorbi.