Cimitirul dintr-o localitatea prahoveană a luat-o la vale VIDEO

Scene înspăimântătoare, mai ceva ca în filmele de groază. În satul prahovean Predeşti, cimitirul a luat-o la vale. Oamenii acuză auorităţile că nu au făcut nimic ca să oprească alunecarea de teren. La rândul lor, edilii spun că localnicii sunt de vină, pentru că nu îngrijesc cum se cuvine mormintele.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 08:19
Cimitirul dintr-o localitatea prahoveană a luat-o la vale VIDEO

Cimitirul din Predeşti este vechi de 100 de ani. La fiecare ploaie mai puternică, pământul o ia la vale. Terenul unde este amplasat cimitirul este în pantă. Peste jumătate din crucile aflate în cimitir sunt înclinate şi stau să cadă. Nici mormintele nu mai sunt la locul lor.

Oamenii sunt nemulţumiţi, pentru că autorităţile nu iau nicio măsură. Ei spun că cimitirul ar trebui mutat sau măcar terenul consolidat.

Edilul spune însă că nu are bani. „Nu aş putea să spun că este o imagine plăcută. Dar nici faptul că trebuie făcută o consolidare a malului. Ar trebui o îngrijire mai atentă a cimitirului, o împrejmuire. Ce să facem? Să luăm morţii şi să-i mutăm dintr-o parte în alta?”, a spus primarul Gabriel Andrei.

Mai mult, primarul spune că alunecările de teren au loc pentru că nici oamenii nu îngrijesc cum se cuvine mormintele. De 100 de ani, de când există cimitirul din Predeşti, nimeni nu a făcut lucrări de consolidare.